Reseptit

Rommirusinakakku

VALMISTUSOHJE:

Liota rusinoita rommissa tai rommiesanssivesiseoksessa 30 minuuttia. Murenna hiiva sekoituskulhoon ja lisää lämmin maito ja tofu. Sekoita voimakkaasti. Lisää jauhot, Hermesetas Makeutusjauhe / Hermesetas Baking, sitruunan kuoriraaste ja kananmunat. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon rusinat ja mantelirouhe. Voitele rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Peitä liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä. Paista 200º noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen vuoasta kumoamista.

Kokeile tätä reseptiä ja leivo ikioma perinteinen Gugelhopf, makea rusinatäytteinen leivonnainen. Tämä suussa sulava kakku on täydellinen juhlaherkku, jolla teet vaikutuksen kaikkiin vieraisiin.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
133
Tuotteet:
annoksia:
16
Ainekset
Rusinoita
2 dl
Rommia tai
2 rkl
Vettä, johon on lisätty rommiesanssia
2 rkl
Tuorehiivaa
20 g
Huoneenlämpöistä maitoa
2 dl
Maustamatonta, pehmeää Tofua
150 g
Hermesetas Baking (tai)
2 dl
Hermesetas Makeutusjauhe
2 dl
Vehnäjauhoja
4 1/2 dl
Raastettua sitruunankuorta
2 tl
Hieman voita vuoan voiteluun
Kananmunaa
2
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
8928
558
kcal
2128
133
Hiilihydraatit g
471
29
Rasva g
192
12