UKK

Tervetuloa usein kysyttyjen kysymystemme (UKK) sivulle. Täällä käsitellään yleisimpiä Hermesetas-tuotteita koskevia kysymyksiä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, ota yhteyttä meihin.

Mitä Hermesetas-tuotteet ovat?

Hermesetas-tuotteet ovat vähäkalorisia makeutusaineita tai sokerin vaihtoehtoja.

Hermesetas-tuotteet sisältävät erilaisia kalorittomia makeutusaineita – esimerkiksi sakariinia, sukraloosia ja syklamaattia – sekä muita vähäkalorisia ainesosia. Tuotteilla voidaan korvata kaikenlaisten ruokien ja juomien sokeri. Yksi Hermesetas Mini Sweeteners -tabletti tai yksi teelusikallinen Hermesetas-makeutusjauhetta vastaa makeutusteholtaan yhtä teelusikallista sokeria, mutta siinä ei ole kaloreita lainkaan tai niitä on vain hyvin vähän.

Mitä erilaisia sokerin korvaavia Hermesetas-tuotteita on saatavana?

Hermesetas-tuotteita on saatavissa Mini Sweeteners -tabletteina, jauheena, nesteenä ja crunchy-tuotteena.

Hermesetas-tuotteet sopivat eri käyttötarkoituksiin. Hermesetas Mini Sweeteners -tabletit ovat helppokäyttöisessä annostelijassa. Yhden tabletin makeutusteho vastaa teelusikallista sokeria, joten tabletit sopivat ihanteellisesti kahvin ja teen makeuttamiseen. Lasipurkkiin pakattu Hermesetas-makeutusjauhe on hyvä valinta ruoanlaittoon ja leivontaan, sillä se kestää kuumuutta. Hermesetas-makeutusneste on erittäin tiivistettyä (kymmenen kertaa sokeria makeampaa), liukenee välittömästi ja sopii kaikenlaisiin kuumiin ja kylmiin juomiin sekä ruoanlaittoon ja leivontaan. Pystypussissa myytävä Hermesetas Crunchy on saatavana kaikissa Pohjoismaissa. Se muistuttaa tuotteistamme kaikkein eniten sokeria, joten se voi olla suosikkituotteesi leivontaan.

Ovatko Hermesetas-makeutusaineet ja muut vastaavat turvallisia käyttää?

Hermesetas-makeutusaineet ovat täysin turvallisia jokapäiväisessä käytössä.

Keinotekoisia makeutusaineita on käytetty sokerin vaihtoehtona 1900-luvun alusta alkaen. Hermesetas oli maailman ensimmäinen tablettimuotoinen makeutusainemerkki, ja sitä on käytetty vuodesta 1932 alkaen. Keinotekoiset makeutusaineet ovat tätä nykyä markkinoiden perusteellisimmin testattuja ja arvioituja elintarvikkeita. Makeutusaineiden eniten käytetyille ainesosille (muun muassa sakariinille, sukraloosille ja syklamaatille  on suoritettu lukuisia riskinarviointeja. Tällaisia arviointeja ovat suorittaneet merkittävät kansainväliset elintarvikeviranomaiset, kuten Yhdysvaltain liittovaltion elintarvike- ja lääkevirasto FDA, Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA sekä Australian kansallinen terveys- ja lääketutkimusneuvosto NHMRC. Nämä viranomaiset ovat vahvistaneet keinotekoisten makeutusaineiden turvallisuuden ja hyväksyneet niiden käytön ja laajan saatavuuden.

Missä Hermesetas-makeutusaineet valmistetaan?

Kaikki Hermesetas-tuotteet kehittää ja valmistaa Hermes Sweeteners Ltd., jonka päätoimipaikka on Sveitsissä.

Hermesetas-tuotteet valmistetaan nykyaikaisissa elintarviketeollisuuden tuotantolaitoksissa eri puolilla Eurooppaa. Kukin tuotantolaitos on erikoistunut määrättyjen Hermesetas-tuotetyyppien valmistukseen. Kaikki valmistajat noudattavat sveitsiläisiä laatuvaatimuksia, ja niillä on erittäin tiukat laatustandardit. Lisäksi tuotantolaitokset ovat saaneet useita virallisia laatuakkreditointeja Sveitsissä, Ranskassa ja Espanjassa.

Miltä Hermesetas-tuotteet maistuvat?

Hermesetas-makeutusaineet muistuttavat maultaan hyvin paljon sokeria.

Hermesetas-makeutusaineiden ainesosat on valmistettu synteettisesti, joten maku eroaa hieman sokerista. Hermesetas-tuotteiden erityisen aineseoksen ansiosta tuotteissa ei kuitenkaan ole kitkerää jälkimakua, joka on yleinen joissakin muissa keinotekoisissa makeutusaineissa.

Miten Hermesetas voi auttaa minua painoni pudottamisessa, sokerin vähentämisessä ja terveellisen elämäntavan ylläpitämisessä?

Kun käytät Hermesetas-tuotteita sokerin korvikkeena, voit nauttia makeudesta ilman ei-toivottuja kaloreita.

Hermesetas-makeutusaineissa ei ole kaloreita lainkaan tai niitä on vain hyvin vähän. Yksi teelusikallinen sokeria sisältää 16 kaloria tai 70 kilojoulea, kun taas Hermesetas-annos antaa saman makeuden ilman suurta kalorimäärää. Korvaamalla vain 4–5 teelusikallista sokeria päivässä Hermesetas-tuotteilla vähennät yli 500 ei-toivottua kaloria viikossa. Jos yrität pysyä terveenä, vähentää ruokavaliosi sokerimäärää, ylläpitää painoasi tai pudottaa sitä, Hermesetas voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Kuinka paljon voin nauttia Hermesetas-tuotteita päivässä osana terveellistä, tasapainoista ruokavaliota?

Voit turvallisesti käyttää Hermesetas-tuotteita korvaamaan koko päivittäisen sokerinkulutuksesi.

Hermesetas on todistetusti turvallinen ja terveellinen sokerin vaihtoehto. Voit korvata sillä päivittäin sokerin, jonka yleensä lisäisit ruokaasi ja juomaasi. Päivittäisen kulutuksen suositeltua enimmäismäärää kutsutaan hyväksyttäväksi päivittäiseksi saanniksi (ADI), joka voi vaihdella painosi mukaan. Laske ADI-laskurillamme oma henkilökohtainen Hermesetas-tuotteiden ADI-arvosi. Hermesetas on turvallista myös lapsille ja raskaana oleville naisille, mutta emme suosittele sitä alle kolmevuotiaille lapsille.

Voinko käyttää Hermesetas-makeutusaineita ruoanlaittoon ja leivontaan?

Kyllä, Hermesetas-makeutusaineet – jauhe, Crunchy ja neste – sopivat ihanteellisesti ruoanlaittoon ja leivontaan, halusitpa sitten leipoa vähäkalorista sokerikakkua tai tehdä terveellistä riisivanukasta.

Kaikki Hermesetas-tuotteet ovat kuumuudenkestäviä, joten ne eivät menetä makeuttaan, vaikka altistuisivatkin leivonnassa korkeille lämpötiloille. Hermesetas sopii hyvin myös kylmien jälkiruokien valmistukseen. Löydät helpot ohjeet sokerin korvaamiseen kaikista tuotteistamme ja saat paljon herkullisia resepti-ideoita tämän verkkosivuston Reseptit-osiosta.

Voivatko raskaana olevat naiset ja imettävät äidit käyttää Hermesetas-makeutusaineita?

Raskaana olevat naiset ja imettävät äidit voivat käyttää turvallisesti kaikkia Hermesetas-tuotteita.

Hermesetas-makeutusaineiden käyttö raskauden ja imetyksen aikana on täysin turvallista. Naisilla on kuitenkin erityiset ravitsemukselliset tarpeet näinä aikoina, joten heidän on varmistettava riittävä kaloreiden saanti muista lähteistä ja noudatettava lääkärin antamia ruokavaliosuosituksia.

Auttavatko Hermesetas-tuotteet hammaskarieksen ehkäisyssä?

Kaikki Hermesetas-tuotteet ovat sokerittomia, joten niiden käyttäminen sokerin sijaan edistää hampaiden terveyttä.

Suurien sokerimäärien nauttimisen seurauksena hampaan pinnalta liukenee mineraaleja (demineralisaatio) ja suun bakteerikanta tuottaa happoja, mistä seuraa hammaskariesta. Kun sokeri korvataan Hermesetas-tuotteilla, sokerin aiheuttama demineralisaatioprosessi heikkenee tai se vältetään kokonaan.

Voiko diabeetikko käyttää Hermesetasta?

Kaikki Hermesetas tuotteet ovat sokerittomia, vähäkalorisia ja ne soveltuvat diabetesta sairastaville.

Hermesetas tuotteiden sisältämät ainesosat eivät nosta verensokeria eivätkä sekoita insuliinia. Kaikkialla maailmassa ihmiset, joilla on diabetes, käyttävät Hermesetas tuotteita makeuttamaan ruokiaan ja juomiaan. Näin he välttävät korkeita sokeri ja hiilihydraattimääriä jotka nostavat verensokeria ja insuliinimääriä.

Ovatko Hermesetas-makeutusaineet gluteenittomia?

Kaikki Hermesetas-tuotteet ovat gluteenittomia*, ja keliakiaa sairastavat voivat käyttää niitä turvallisesti.

Gluteenittomina Hermesetas-tuotteet sulavat helposti, joten ne voivat edistää muidenkin käyttäjien yleistä terveyttä ja hyvinvointia.

Sopivatko Hermesetas-tuotteet kasvissyöjille ja vegaaneille?

Hermesetas-tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Hermesetas-tuotteet eivät sisällä lihaa, mereneläviä tai maitotaloustuotteita, joten ne sopivat sekä kasvissyöjille että vegaaneille.

Luokitellaanko Hermesetas-tuotteet kosher-ruoaksi?

Kaikki Hermesetas-tuotteet ovat kosher-ruokia.

Kosher-sertifiointikeskukset ovat testanneet kaikki Hermesetas-tuotteet useissa maissa, ja ne on akkreditoitu täysin kosher-ruokatuotteiksi.