Uutiset

Uutiset

Makeaa ja terveellistä: Mitä uutta?

 

Brunssiherkut ilman sokeria

Bloggaaja Noora Näppilän arjessa Hermesetas-makeutusvaihtoehdot ovat vallanneet paikan sokerilta. Reseptejä kokeilemalla niiden käyttö on osoittautunut helpoksi ja inspiroivaksi. Uuden vuoden koittaessa Noora nautti tammikuisista viikonloppuaamuista. Herkullisten sokerittomien herkkujen parissa nautitaan kiireettä. Lue Nooran vinkit brunssipöydän kattamiseen esimerkiksi pähkinäisellä kesäkurpitsakakulla ja mantelisen pehmeillä granolatortuilla. Noora vinkkaa jutussaan myös arvonnasta, jossa arvotaan KitchenAid Artisan -yleiskone.

Read more...
Sokeriton lemon curd

Sokeriton Lemon Curd

Bloggaaja Satu Rämöllä on yksi kesäherkku ylitse muiden: yhtä aikaa kirpeä, hapan ja makea sitruunatahna, eli lemon curd. Sitä Satu käyttää monipuolisesti leivän päälle, jogurttiin ja leivontaan. Sokeriton versio lemon curdista syntyi vartissa, eikä eroa sokerista valmistettuun huomannut maussa tai rakenteessa. Sadun blogista löydät ohjeen myös helppoon ja kesäiseen marenkikakkuun, jossa maistuvat lemon curd ja tuoreet marjat. Lue lisää blogista!

Read more...

Mehevät pistaasipullat keveämmin

Suositun Mutsie-blogin Irene välttelee turhaa sokeria perheensä arjessa – myös leipoessaan. Hän on huomannut, että omia herkkuja kokkaillessa se on helppoa esimerkiksi Hermesetas-tuotteilla. Vaikka pullaa Irene leipoo harvoin, nyt hän päätti kokeilla, miten Hermesetas taipuu meheviin pistaasipulliin. Ja hyvin taipui, sillä yksi koemaistajista ei sokerittomuutta edes huomannut. Kenellä sinä maistattaisit näitä suussasulavia pullia? Tutustu ohjeeseen blogissa!

Read more...

Suosikit kääntyivät sokerittomiksi

Salamatkustaja on Islannissa asuvan Satu Rämön suosittu äitiysblogi. Keittiössä Satu suosii yksinkertaisia leivontareseptejä, joita valmistaessa voi nauttia vaikka äänikirjoista. Satu tarttui haasteeseemme ja valmisti kaksi takuuvarmaa ohjettaan sokerittomana versiona. Banaanileivän ja viiden minuutin mutakakun ohjeiden lisäksi Satu kertoo, vaikuttiko Hermesetas herkkujen makuun tai valmistamiseen. Lue lisää blogista!

Read more...

ISA

Haluatko tietää lisää vähäkaloristen makeutusaineiden käytöstä, tehtävästä ja turvallisuudesta? Silloin sinun kannattaa vierailla International Sweeteners Association -järjestön (ISA; kansainvälinen makeutusainejärjestö) verkkosivuilla.

ISA on voittoa tavoittelematon järjestö, joka edustaa vähäkaloristen makeutusaineiden valmistajia ja käyttäjiä. Järjestö edistää tutkimusta ja jakaa tietoa vähäkaloristen makeutusaineiden tehtävästä tasapainoisen ruokavalion osana.

(Verkkosivu on englanniksi)

Read more...