Tarinamme

Hermes ja Hermesetas
menestystarina

Sattumusten sarja johti keinotekoisten makeutusaineiden menestykseen – Hermes-yhtiön menestys pohjautuu viisaisiin päätöksiin.

1878

Sakariinin keksiminen

Saksalainen kemisti, tohtori Christian Fahlberg keksii sattumalta sakariinin, ja vähäkaloristen makeutusaineiden historia alkaa.

1904

Hermes AG perustetaan

Kauppayhtiö Hermes AG perustetaan Zürichissä, kun useat, pääasiassa sveitsiläiset keinotekoisia makeutusaineita valmistavat yritykset yhdistyvät. Yhtiö erikoistuu nopeasti sakariinin ja muiden makeutusaineiden valmistukseen, myyntiin ja jakeluun.

1914

Makeutusaineiden nousukausi

Ensimmäisen maailmansodan sytyttyä Euroopan sokerivarastot hupenevat nopeasti, ja aiemmin sokeriteollisuuden arvostelemat makeutusaineet ovatkin nyt erittäin tervetulleita. Makeutusaineteollisuudessa on nousukausi, ja Hermes kukoistaa.

1932

Ensimmäinen makeutusainemerkki: Hermesetas

Hermes rekisteröi Hermesetas-tuotemerkin yhtenä maailman ensimmäisistä makeutusaineiden tuotemerkeistä. Hermesetas-makeutusaineesta tulee nopeasti yksi suosituimmista makeutusaineista erityisesti Isossa-Britanniassa sekä Pohjois- ja Etelä-Euroopassa.

1954

Assugrin tuodaan markkinoille

Yhtiö esittelee Assugrin-tuotemerkin. Hermes valmistaa ja jakelee pian sekä Hermesetas- että Assugrin-tuotemerkkejä yli 100 maassa tabletteina, rakeistettuna jauheena ja nestemäisenä makeutusaineena. Yhtiöstä tulee markkinajohtaja monissa Euroopan maissa.

1963

Hermes AG saa uudeksi nimekseen Hermes Süssstoff AG

Hermes haluaa, että sen ydinosaaminen pöytämakeutusaineiden asiantuntijana näkyy yhtiön nimessä. Yhtiö tunnetaan tästä lähtien nimellä Hermes Süssstoff AG.

1970

Klosterfrau ostaa Hermes Süssstoff AG:n

Saksalaisesta farmasia-alan yhtiöstä Klosterfrausta, joka on yksi kymmenestä suurimmasta itsehoitolääkkeiden eurooppalaisesta toimittajasta, tulee Hermes Süssstoff AG:n pääosakkeenomistaja. Yritysosto vaikuttaa myönteisesti Hermes Süssstoff AG:n kehitykseen: myynti kuusinkertaistuu lähes 70 miljoonaan Sveitsin frangiin seuraavien 30 vuoden aikana.

1971

Valmistus siirtyy Sanarolle

Hermes-makeutusaineiden valmistus siirtyy sveitsiläiselle tuotantoyritys Sanaro SA:lle, jonka päätoimipaikka sijaitsee Valais’n kantonissa Vouvryssa.

1976

Uusi tuotantolaitos Vouvryyn

Huippuluokan tuotantolaitos rakennetaan 33 000 m2:n teollisuustontille Vouvryyn. Noin 100 työntekijää valmistaa Hermes-yhtiön makeutusaineita tiukimpien kansainvälisten laatustandardien mukaisesti erittäin tehokkaissa, tietokoneohjatuissa valmistus- ja täyttötiloissa.

1988

Hermesetas Gold tuodaan markkinoille

Hermesetas Gold on aspartaamin (200 kertaa sokeria makeampaa) ja kuumuudenkestävän asesulfaami K:n sekoitus. Makeutusaine on erityisen suosittu, sillä se muistuttaa maultaan erittäin paljon sokeria.

1995

Hermes Süssstoff AG:n uudelleenorganisointi

Yhtiön vastuunjako määritellään uudelleen, jotta esimerkiksi rajojen yli ja erityisille kohderyhmille suunnattua markkinointia saadaan tehostettua. Kansainvälinen myynti- ja markkinointikeskus sijaitsee Zürichissä.

1999

Hermesetas Fructofibres® -makeutusjauhe tuodaan markkinoille

Tuotteen kantaja-aineet ovat täysin kasviperäisiä. Tuotteen sisältämät prebioottiset bakteerit hyödyttävät suoliston bakteerikantaa. Hermesetas Fructofibres® -makeutusjauheella on siten kaksi etua: se on käytännössä kaloriton sokerin vaihtoehto, ja se kiihdyttää rasva-aineenvaihduntaa.

2004

Hermes juhlistaa 100-vuotispäiväänsä

Satavuotias Hermes voi muistella erittäin menestyksekästä yhtiöhistoriaa. Menestyksen takana ovat olleet tasainen laatu, terve kasvu, luotettavuus, innovaatiot sekä selkeä markkinasuuntautuminen ja asiakaskeskeisyys.

2010

SteviaSweet tuodaan markkinoille

Kaikki puhuvat steviasta. SteviaSweet-makeutusaineen markkinoille tuovasta Hermes-yhtiöstä tulee ensimmäinen makeutusainevalmistaja, joka esittelee kätevän, kuluttajaystävällisen tuotteen, joka perustuu kasviperäisiin stevioliglykosideihin.

2016

Hermesetas Crunchy tuodaan markkinoille

Tämä kaloriton makeutusaine muistuttaa rapeudeltaan hyvin paljon sokeria, mutta se on kaksi kertaa makeampaa. Tuote sopii täydellisesti ruoanlaittoon ja leivontaan sekä ripoteltavaksi murojen, hedelmien ja jälkiruokien päälle.

2017

Hermesetas saa uuden ulkoasun

Perinteinen tuotemerkki saa uuden, nykyaikaisen ulkoasun. Yksinkertaistettu ulkoasu on selkeä ja mutkaton. Hermesetas säilyttää tutun sinisen värinsä.

2024

Uusi Hermesetas Baking markkinoilla

Uusi tuotteemme on täydellinen tuotteesi leivontaan. Hermesetas Baking sokerin korvike on erytritoli- ja stevioliglykosidipohjainen pöytämakeuttaja, jossa on isomaltuloosia. Se näyttää ja maistuu sokerilta ja siinä on 70 % vähemmän kaloreita kuin normaalissa sokerissa. Hermesetas Baking on erinomainen sokerin korvike leivontaan, ruoanlaittoon ja makeuttamiseen.