Reseptit

Kultainen rommikuivakakku

Retro on muotia, sokeri ei: leivo mehukas rommia ja keveää Hermesetas-makeutta sisältävä kuivakakku.

Valmistusohje:

  1. Kakku: Esilämmitä uuni 175 °C:n lämpötilaan. Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka. Ravistele ylimääräiset jauhot pois. Sekoita kuivat aineet (jauhot, Hermesetas Jauhe, maissitärkkelys, suola, ruokasooda ja leivinjauhe) kulhossa. Laita kulho sivuun. Lisää ranskankerma toiseen kulhoon kerman, tumman rommin ja vaniljauutteen kanssa ja sekoita keskenään.
    Laita monitoimikoneen kulhoon huoneenlämpöinen voi ja 50 g Hermesetas Jauhetta ja sekoita. Lisää nopeutta ja vatkaa, kunnes voista tulee vaaleaa ja ilmavaa. Riko kananmunat voiseokseen yksi kerrallaan ja vatkaa, kunnes kananmuna on sekoittunut taikinaan. Jatka, kunnes kaikki kananmunat on vatkattu mukaan, ja tee sama keltuaisten kanssa. Kaavi taikina kulhon reunoilta taikinakaapimella ja vatkaa nopeasti yhteen. Lisää nyt kuivia ja kosteita aineita vuorotellen voi-/munaseokseen vähän kerrallaan samalla vatkaten. Jatka, kunnes kaikki on sekoitettu ja taikina on tasaista ja sileää.
    Kaada taikina uunivuokaan ja laita vuoka uuniin. Paista kakkua 1 tunti 10 minuuttia tai kunnes kakkuun työnnettävään tikkuun ei tartu taikinaa.
  2. Koristelu: Valmista rommisiirappi, kun kakku on uunissa. Lisää kaikki siirapin ainesosat kattilaan ja kuumenna hitaasti, kunnes ne kiehuvat hiljalleen. Anna kiehua 8 minuuttia. Anna siirapin jäähtyä kattilassa, kunnes kakku paistuu valmiiksi uunissa.
  3. Kakku: Kun kakku on paistunut kypsäksi uunissa, ota se pois ja anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku tämän jälkeen vuoasta ritilälle ja anna jäähtyä. Puhdista kakkuvuoka sillä välin. Kun kakku on jäähtynyt kokonaan, laita kakkuvuoka takaisin kakun päälle ja käännä kakku vuoan sisään. Tee reikiä kakun pohjaan ja kaada rommisiirappia reikiin. Anna siirapin imeytyä hyvin kakun sisään ja kumoa tämän jälkeen kakku kakkuvadille.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
120 min
Kaloreita annoksessa:
484
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Kakku:
Vehnäjauhoja
400 g
Hermesetas Jauhe
6 g
Maissitärkkelystä
20 g
Suolaa
1/2 tl
Ruokasoodaa
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Ranskankermaa
225 g
Kermaa
1.8 dl
Tummaa rommia
0.6 dl
Vaniljauutetta
1 rkl
Huoneenlämpöistä voita
225 g
Hermesetas Jauhe
50 g
Kananmunaa
4
Munankeltuaista
2
Rommisiirappi:
Voita
70 g
Vettä
0.6 dl
Hermesetas Jauhe
20 g
Suolaa
1/4 tl
Tummaa rommia
1 dl
Vaniljauutetta
1 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
24385
2032
kcal
5806
484
Proteiini g
90.5
7.5
Hiilihydraatit g
320.5
26.5
Rasva g
423.5
35