Reseptit

Suklaakeksit

VALMISTUSOHJE:

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Pehmennä vähärasvainen levite, lisää sitten Hermesetas-makeutusjauhe ja vatkaa, kunnes vaahto on kevyttä ja ilmavaa. Lisää muna vähitellen, vatkaa hyvin joka lisäyksen jälkeen. Kaada joukkoon siivilöidyt jauhot ja kaakao, sekoita sitten mukaan maissihiutaleet. Seos on melko jäykkää, joten ole varovainen maissihiutaleita sekoittaessasi, jotta ne eivät murskaannu liikaa. Laita jälkiruokalusikalliset seosta voidelluille uunipelleille ja paista 10–15 minuuttia tai siihen asti, että ne ovat saaneet hieman ruskeaa sävyä. Siirrä ritilälle jäähtymään. Sulata suklaa pienessä kulhossa joko kattilassa kiehuvan veden päällä tai mikroaaltouunissa. Kun keksit ovat jäähtyneet, laita jokaisen päälle hieman suklaata ja sitten saksanpähkinänpuolikas suklaaseen.

Huomaa: Nämä keksit kannattaa syödä tuoreina, sillä muuten niistä tulee hyvin murenevia.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
45 min
Kaloreita annoksessa:
Tuotteet:
annoksia:
20
Ainekset
Vähärasvaista voilevitettä
175 g
Hermesetas-makeutusjauhetta
8 rkl
Keskikokoinen kananmuna, vatkattuna
1
vehnäjauhoja
200 g
Kaakaojauhetta
25 g
Maissihiutaleita
50 g
Sokeritonta suklaata
75 g
Saksanpähkinänpuolikkaita
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
kcal
2180
109
Hiilihydraatit g
240
12
Rasva g
40
2