Resepti

Maustekuorrutteiset porkkanakuppikakut

Voivatko porkkanakuppikakut olla aistikkaita? Kyllä! Kokeile tätä ainutlaatuista banaanin, ananaksen, taatelin, mascarponen ja kuohukerman yhdistelmää.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 185 °C:n lämpötilaan. Vatkaa kananmunat ja öljy keskenään. Soseuta banaanit ja vatkaa ne mukaan. Paloittele ananas pieniksi paloiksi (tai pyöräytä karkeiksi paloiksi tehosekoittimessa) ja kaada puhtaan keittiöliinan päälle. Purista keittiöliinaa tiukasti kulhon päällä, niin että liika ananasmehu puristuu ulos (ota ananasmehu talteen kuorrutetta varten). Kaada ananas keittiöliinasta kulhoon, jossa on kananmunat ja banaanit. Kuori taatelit ja ota kivet pois. Paloittele taatelit hienoiksi ja kaada ne taikinaan.
  2. Siivilöi vaniljajauhe, jauhot, Hermesetas Jauhe, ruokasooda, leivinjauhe, suola, kaneli, muskottipähkinä ja jauhettu neilikka yhteen kulhoon. Sekoita kuivat aineet kosteisiin aineisiin. Kuori porkkanat ja raasta ne raastinraudalla. Lisää taikinaan. Kaada kakkutaikina kuppikakkuvuokiin ja paista kakkuja uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes kakkuun työnnettävään tikkuun ei tartu taikinaa.
  3. Kuorrute: Kaada mascarpone kulhoon ja vatkaa sitä, kunnes se on ilmavaa. Lisää kuohukerma ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa. Jatka, kunnes koostumus on paksu ja kermainen. Lisää vaniljansiemenet ja sekoita. Lisää viimeiseksi 1 rkl ananasmehua kuorrutteen makeuttamiseksi ja sekoita. Lisää tarpeen mukaan enemmän ananasmehua. Kaada kuorrute pursottimeen ja koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
75 min
Kaloreita annoksessa:
353
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Kananmunaa
2
Neutraalin makuista öljyä
1 dl
Kypsää banaania
2
Ananasta
250 g
Suurta taatelia
4
Vaniljajauhetta
1 tl
Jauhoja
125 g
Hermesetas Jauhe
10 g
Ruokasoodaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Kanelia
1 tl
Muskottipähkinää
1/4 tl
veitsenkärjellinen Jauhettua neilikkaa
Raastettua porkkanaa
125 g
Kuorrute:
Mascarponea
250 g
Kuohukermaa
1 dl
Ananasmehua
1-2 rkl
Vaniljatangon siemenet
1
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
6006
1501
kcal
1430
357
Proteiini g
16
4
Hiilihydraatit g
95
24
Rasva g
111
28