Itse tehty limonadi, jossa mansikkasiirappia ja basilikaa
Tämä mansikkasiirapin ja basilikan makuinen itse tehty limonadi sammuttaa janon milloin vain. Täytä lasi kuohuviinillä, niin saat hedelmäisen aperitiivin.
Valmistusohje:
- Puhdista mansikat ja laita ne sekä vesi ja Hermesetas Jauhe kattilaan, ja anna kiehahtaa. Anna kiehua noin 10 minuuttia keskilämmöllä ja sekoita säännöllisesti. Varo: seos poreilee ja voi roiskahtaa!
- Lisää basilika, anna seoksen jäähtyä hieman, siivilöi se ja mausta sitruunamehulla. Täytä sitten suppilon avulla puhtaaseen, suljettavaan pulloon ja säilytä jääkaapissa.
- Itse tehtyä limonadia varten laita kuhunkin lasiin 1 rkl mansikkasiirappia, täytä lasi kivennäisvedellä, sekoita ja lisää tarjoilua varten 1 viipale sitruunaa, pieni määrä basilikaa ja jääkuutioita.
Vinkki: Täytä lasi kuohuviinillä, niin saat upean aperitiivin kesään!
Yleistä tietoa
Ainekset
Mansikkasiirappiin
Mansikoita
200 g
Vettä
150 g
Hermesetas Jauhe
10 g
Basilikaa
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Limonadiin
Kivennäisvettä
150 ml
Mansikkasiirappia
1 rkl
Basilikanlehtiä
4 kpl
Sitruunaviipale
1 kpl
Jääkuutioita
00:10:00
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
449
449
kcal
107
107
Proteiini g
1.5
1.5
Hiilihydraatit g
22.5
22.5
Rasva g
1
1