Resepti

Uuniomenat pekaanimurujen kera

Uuniomenat pekaanipähkinäkuorrutuksella: Kaneli, inkivääri, kardemumma ja muskottipähkinä ovat koukuttava makuyhdistelmä.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 175 °C:n lämpötilaan. Pese omenat, kuori ne ja poista siemenkota terävällä pienellä vihannesveitsellä.
  2. Rouhi pekaanipähkinät ja lisää kulhoon. Lisää loput ainesosat ja sekoita hyvin sekaisin. Täytä omenat pekaanipähkinäseoksella ja paina se kunnolla omenoiden sisään.
  3. Aseta omenat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista niitä uunissa 40 minuuttia.
  4. Anna omenoiden jäähtyä hetken ja tarjoa ne lämpiminä kuohkean kermavaahdon kera.
Yleistä tietoa
Valmis sisään:
60 minuutit
Kalori p.p.:
357
Tuotteet:
Annos:
4
Ainekset
Omenaa
4
Karkeita kaurahiutaleita
40 g
1 hyppysellinen Suolaa
Jauhettua kanelia
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
Jauhettua kardemummaa
1/8 tl
Jauhettua muskottipähkinää
1/8 tl
Hermesetas Jauhe
1 rkl
Pekaanipähkinöitä
30 g
Kookosöljyä
15 g
Koristelu:
Kuohukermaa
2 dl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
6006
1501
kcal
1430
357
Proteiini g
16
4
Hiilihydraatit g
95
24
Rasva g
111
28