Reseptit

Kasviskaalilaat

VALMISTUSOHJE:

Leikkaa kaali neljään osaan, poista kova kanta ja paloittele lohkot. Pane kaalipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna täydellä lämmöllä silloin tällöin sekoittaen kunnes vesi on haihtunut kattilasta, kaalipalat ovat hiukan läpikuultavia ja saaneet ruskeaa väriä. Silppua pestyt ja kuoritut kasvikset ja paista silppu öljyssä pehmeäksi. Kaada puolet kaalipaloista uunivuokaan, levitä täytesilppu ja loput kaalipalat päälle. Keitä vesi ja kasvisliemikuutiot kiehuvaksi, lisää Hermesetas, mausteet ja suola. Kaada liemi vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista uunissa 150–175 asteessa noin 75 minuuttia. Ota vuoka uunista, peitä vuoka foliolla ja anna makujen tasaantua 15 minuuttia ennen tarjoilua. Nauti Hermesetaksella maustettujen puolukoiden kanssa. Pakasta aterialta ylijäänyt, jäähtynyt ruoka välittömästi.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
105 min
Kaloreita annoksessa:
467
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Kasviskaalilaatikko:
Valkokaalia
1 1/2 kg
Vettä
2–3 dl
Vettä
1 pieni (200 g)
Paprikaa
3 (450 g)
Sipulia
2
Munakoiso
1
Valkosipulin kynttä
6
Öljyä
2 rkl
Liemi:
Vettä
8 dl
Kasvisliemikuutiota
2
Hermesetas Makeutusjauhetta
2 rkl
Meiramia
2 tl
Karkeaksi rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1/2 –1 tl
Juustoraastetta (rasvaa 15–18 %)
50 g
Tarjoiluun:
Puolukoita
200 g
Hermesetas Makeutusjauhetta
1/2 dl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
4673
467
kcal
1116
112
Proteiini g
46
5
Hiilihydraatit g
121
13
Rasva g
50
5