Englantilainen Suklaavanukas
VALMISTUSOHJE:
Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä teflonkattilassa liedellä tai mikrossa alhaisella teholla. Vatkaa munankeltuaiset, Hermesetas, vaniljatangon raaputettu sisus ja vesi kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa, mantelijauhe ja korppujauhot. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina vanukasvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita vuoat astiaan, jossa on ohut kerros kuumaa vettä. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Appelsiinikastike: Purista kahden appelsiinin mehu. Kuori kolmas appelsiini ja ota hedelmäliha talteen. Laita appelsiinimehu, Hermesetas ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Lisää appelsiinin hedelmäliha joukkoon. Kumoa lämmin vanukas tai pikkuvanukkaat tarjoiluastiaan. Tarjoile appelsiinikastikkeen kanssa.