Reseptit

Itse tehty tomaattiketsuppi

Maustekastikkeen ei tarvitse aina tulla kaupan hyllystä: tarjoile ranskanperunat kerrankin itse tehdyn tomaattiketsupin kera.

Valmistusohje:

  1. Kuutioi sipuli ja kuullota auringonkukkaöljyssä. Kaada tomaatit, omenaviinietikka, Hermesetas Jauhe ja suola kattilaan. Anna hautua noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Lisää tomaattipyree ja mausta suolalla ja Hermesetas Jauheella.
  2. Soseuta tomaattiketsuppi sauvasekoittimella, siivilöi ja täytä pulloon suppilon avulla (tuloksena on noin 250 ml ketsuppia).

    Vinkki: Perusreseptiä on helppo muokata muilla mausteilla:
    Curryketsuppia saat lisäämällä alkuvaiheessa puolikas omenaa ja 1 tl curryjauhetta.
    BBQ-ketsuppia saadaan lisäämällä alkuvaiheessa hieman savusuolaa, 1/2 tl paprikajauhetta ja hieman chiliä.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
25 min
Kaloreita annoksessa:
34
Tuotteet:
annoksia:
6
Ainekset
Tomaatteja, paloina
1 purkki
Sipuli 1
1
Auringonkukkaöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Hermesetas Jauhe
2–3 tl
Suolaa
0,5 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
851
145
kcal
207
34
Proteiini g
6
1
Hiilihydraatit g
21
3.5
Rasva g
10.5
2