Reseptit

Kaalisalaatti punajuurien kera

VALMISTUSOHJE:

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
Kuori punajuuret ja leikkaa neljään osaan. Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja pyöritä niitä 2 rkl oliiviöljyssä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista punajuuria uunissa 40 minuuttia. Huuhtele lehtikaali ja leikkaa varret pois. Leikkaa lehtikaali pienemmiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Kaada 1 rkl oliiviöljyä ja omenaviinietikka lehtikaalin päälle ja sekoita huolellisesti keskenään. Jatka parin minuutin ajan, kunnes kaali on pehmennyt. Suikaloi punakaali ja laita kulhoon lehtikaalin kanssa. Sekoita ja nosta suurelle vadille. Kaada paistetut punajuuret kulhoon, ripottele päälle vuohenjuustoa, saksanpähkinän sydämiä ja granaattiomenan siemeniä. Kaada kaikki viinietikkakastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja vatkaa ne nopeasti keskenään. Kaada viinietikkakastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
90 min
Kaloreita annoksessa:
426
Tuotteet:
annoksia:
4
Ainekset
Salaatti:
Punajuuria
500 g
Oliiviöljyä
2 rkl
Suolaa
Pippuria
Lehtikaalia
150 g
Oliiviöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Punakaalia
100 g
Vuohenjuustoa
150 g
Saksanpähkinöitä
50 g
Granaattiomenan siemeniä granaattiomenasta
1/2
Viinietikkakastike:
sitruunan mehu
1
omenaviinietikkaa
1 rkl
Hermesetas Makeutusneste
10 tippaa
Oliiviöljyä
4 rkl
Suolaa
Pippuria
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7160
1790
kcal
1704
426
Proteiini g
50
13
Hiilihydraatit g
64
16
Rasva g
136
34