Reseptit

Ranskalainen omenapiirakka

VALMISTUSOHJE:

Lämmitä uuni 190°C asteiseksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, Hermesetas  Makeutusjauhe tai Hermesetas Makeutusneste ja keltuainen vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot parissa kolmessa erässä vaahtoon yhdessä veden kanssa niin että taikinasta tulee pehmeää mutta ei tahmeaa. Painele taikina ø 23 cm:n vuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Asettele ohuiksi viipaleiksi leikatut omenat vuokaan kerroksittain, ripottele Hermesetas -makeutusjauhetta kerroksien väliin. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat kullanruskeita ja taikina on saanut väriä. Jäähdytä. Sivele aprikoosihillo omenaviipaleiden päälle.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
194
annoksia:
8
Ainekset
Taikina:
Vehnäjauhoja
3 dl
Margariinia (rasvaa 60 %)
75 g
Hermesetas Makeutusjauhetta (tai)
2 rkl
Hermesetas Makeutusnestettä
1/2 tl
Kananmunan
1
Kylmää vettä
1 rkl
Täyte:
Omenoita
1 kg
Hermesetas Makeutusjauhe
2 rkl
Sileää aprikoosihilloa tai –marmeladia
3 rkl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
6486
811
kcal
1555
194
Proteiini g
26
3
Hiilihydraatit g
269
34
Rasva g
40
5