Reseptit

Inkiväärileipä – Mjuk

VALMISTUSOHJE:

Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 1 kg:n leipävuoan pohja ja reunat. Sulata margariini ja siirappi varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon Hermesetas Makeutusjauhe, siivilöidyt jauhot, inkivääri ja kaneli sekä vatkattu muna. Lämmitä maitoa hieman, lisää ruokasooda ja sekoita sitten pääseokseen. Kun seos on tasaista, kaada se vuorattuun leipävuokaan ja paista noin 1 tunnin ajan tai siihen asti, että leipä on kohonnut ja se on kosketettaessa kimmoisa. Käännä leipä uuniritilälle jäähtymään. Tarjoile sitten viipaloituna ja halutessasi voideltuna.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
105 min
Kaloreita annoksessa:
100
Tuotteet:
annoksia:
20
Ainekset
Vähärasvaista levitettä
100 g
Hermesetas-makeutusjauhetta
10 rkl
Tummaa siirappia
2 rkl
Vehnäjauhoja
175 g
Jauhettua inkivääriä
2 1/2 tl
Kanelia
1 tl
Kananmuna, vatkattuna
1
Maitoa
1 1/2 dl
Ruokasoodaa
1 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
8360
418
kcal
2000
100
Hiilihydraatit g
160
8
Rasva g
140
7