Viikon resepti

Raikas greippiä ja savulohta sisältävä kurkku-avokadosalaatti

Luova salaatti savulohen ystäville: loihdi kulinaristinen taideteos kurkusta, avokadosta sekä greipistä ja nauti!

Valmistusohje:

  1. Leikkaa kurkku kuorimaveitsellä pituussuuntaan leveiksi suikaleiksi. Kuutioi avokado ja leikkaa varhaissipulit pieniksi rulliksi.
    Fileoi greippi, ota samalla mehu talteen kastiketta varten ja aseta molemmat sivuun.
  2. Kastiketta varten kaada kulhoon kaikki kastikeainekset, mukaan lukien Hermesetas Neste ja talteen otettu greippimehu (noin 50 ml), ja sekoita.
  3. Sekoita salaattiainekset kulhossa kastikkeen kanssa ja jaa kahdelle lautaselle. Nypi lohi paloiksi ja jaa näille kahdelle lautaselle. Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja tarjoile.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
15 min
Kaloreita annoksessa:
629
Tuotteet:
annoksia:
2
Ainekset
Salaatti:
Kurkku
1
Avokado
1
Vaaleanpunainen greippi
1
Varhaissipuleita
2
Savulohta
125 g
Paahdettuja pinjansiemeniä
50 g
Kastike:
Greippimehua (otettu fileoidessa talteen)
50 ml
Oliiviöljyä
25 ml
Hermesetas Neste
5 ml
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5284
2642
kcal
1258
629
Proteiini g
58
29
Hiilihydraatit g
43
21.5
Rasva g
94
47