Viikon resepti

Kuohkea marsipaania ja manteleita sisältävä omenakakku

Haluatko spelttijauhoa sisältävää terveellistä omenakakkua, joka on myös kuohkeaa? Marsipaania, manteleita ja rusinoita sisältävällä reseptillämme se onnistuu taatusti!

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen ylä-/alalämmölle. Voitele suuri leipävuoka. Sulata voi. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi paloiksi, kuutioi marsipaani, ja aseta molemmat sivuun.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Kaada valmis taikina vuokaan, ripottele mantelisuikaleet ja paista noin 60 minuuttia keskitasolla.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
70 min
Kaloreita annoksessa:
325
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Kakkutaikinaan:
Spelttijauhoa
200 g
Jauhettuja manteleita
200 g
Hermesetas Jauhe
25 g
Leivinjauhetta
2 tl
Sulatettua voita
150 g
Kananmunia
4 kpl
Kivennäisvettä
150 ml
Kanelia
1 tl
Kuorittua ja kuutioitua omenaa
150 g
Marsipaania
100 g
Rusinoita
50 g
Koristeluun:
Mantelisuikaleita
50 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
16376
1364
kcal
3899
325
Proteiini g
109.5
9
Hiilihydraatit g
279.5
23.5
Rasva g
262
22