Reseptit

Mansikkaskonssit

VALMISTUSOHJE:

Huuhdo mansikat ja poista vihreät kannat. Laita mansikat kulhoon ja kaada sitruunamehu ja Hermesetas Jauhe niiden päälle. Sekoita varoen ja nosta sivuun siksi aikaa, kun valmistat loput. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Sekoita jauhot, Hermesetas Jauhe, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kaada voi pieneen kulhoon ja sulata se mikroaaltouunissa. Kaada kirnupiimä voin sekaan ja sekoita. Voi jähmettyy ja paakkuuntuu hiukan, sekoita. Kaada kirnumaito ja voi jauhojen sekaan ja lisää kananmuna samalla sekoittaen. Sekoita varoen, kunnes taikina tulee tasaiseksi. Älä sekoita liikaa.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hiukan. Taikina saa olla epätasainen ja hiutaleinen. Kauli taikina 2-3 cm:n paksuiseksi ja nostele siitä pieniä ympyröitä (n. 6 cm). Laita ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja voitele ne vatkatulla kananmunalla. Paista skonsseja uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kullankeltaisen värin. Ota ne sen jälkeen ulos ja anna jäähtyä.

Kaada kuohukerma kulhoon ja vaahdota se kevyeksi ja ilmavaksi kermavaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet. Halkaise skonssit. Viipaloi marinoidut mansikat ja täytä skonssit kermavaahdolla ja mansikoilla. Laita niiden pinnalle hiukan kermavaahtoa ja mansikoita.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
90 min
Kaloreita annoksessa:
305
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Marinoidut mansikat:
Mansikoita
350 g
Sitruunamehua
20 g
Hermesetas Jauhe
2 rkl
Skonssit:
Vehnäjauhoja
350 g
Hermesetas Jauhe
5 g
Leivinjauhetta
1 rkl
Suolaa
1/4 tl
Voita
90 g
Kirnumaitoa
1.8 dl
Kananmuna (taikinaan)
1
Kananmuna (voiteluun)
1
Kermavaahto:
Kuohukermaa
2.5 dl
Yhden vaniljatangon siemenet
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
12814
1281
kcal
3051
305
Proteiini g
68
7
Hiilihydraatit g
294
29.5
Rasva g
178.5
18