Reseptit

Porkkanakakku ja karamellisoitua pähkinää

Valmistusohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni (Ø 14–16 cm) kakkuvuoka.
  2. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja Hermesetas Baking kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti mukaan. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa varovasti tasaiseksi. Sulata Hermesetas Baking veteen pienellä paistinpannulla. Lisää pähkinät. Paahda hetki, mutta varo etteivät pähkinät pala. Mausta ripauksella sormisuolaa. Kaada lautaselle ja anna jäähtyä.
  4. Levitä kuorrute kakun päälle. Murskaa pähkinöitä hiukan ja ripottele kakun pintaan. Koristele halutessasi porkkananauhoilla.
  5. Vinkki! Tuplaa ohje, jos haluat paistaa kakun isommassa Ø 20–22 cm vuoassa.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
90 min
Kaloreita annoksessa:
Tuotteet:
annoksia:
6
Ainekset
Kakku
porkkanaa
150 g (1 iso)
kananmunaa
2
Hermesetas Baking
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
leivinjauhetta
2 tl
piparkakkumaustetta (tai 1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa ja ½ tl inkivääriä)
2 tl
rypsiöljyä
1 dl
Kuorrutus
maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Hermesetas Baking
2 rkl
Karamellisoidut pähkinät
Hermesetas Baking
3 rkl
vettä
1 rkl
pähkinöitä tai mantelia
50 g
ripaus sormisuolaa
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
10116
1686
kcal
2431
405
Proteiini g
66
11
Hiilihydraatit g
162.2
27
Rasva g
165.2
27.5