Reseptit

Viinimarjamarengit

Marengit ovat ilmavankevyitä herkkuja. Erikoismyymälöistä saat pakastekuivattua marjajauhetta, joka avaa sinulle luovia mahdollisuuksia. Me käytämme mustaviinimarjajauhetta, mutta voit kokeilla reseptiä myös vadelma-, ruusunmarja- tai mansikkajauheella.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 120 °C:seen (tavallinen uuni).
  2. Vaahdota valkuaiset. Lisää sitruunamehua ja jatka vatkaamista, kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää Hermesetas Jauhe valkuaisvaahtoon 1 ruokalusikallinen kerrallaan, samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marengit huiput ovat täysin jäykät, kun vispilä nostetaan ylös. Lisää lopuksi vaniljaesanssi ja viinimarjajauhe marenkiin.
  3. Kaada marenkimassa tähtityllalla varustettuun pursottimeen ja pursota pieniä palloja tai nokareita leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
  4. Paista marenkeja uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Kun marengit ovat kypsiä, uuni sammutetaan ja marengit jäävät uuniin vielä yhden tunnin ajaksi samalla kun uuni jäähtyy.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
90 min
Kaloreita annoksessa:
2
Tuotteet:
annoksia:
30
Ainekset
Kananmunanvalkuaista
3
Sitruunamehua
1/2 tl
Hermesetas Jauhetta
10 g
Vaniljaesanssia
1/2 tl
Pakastekuivattua viinimarjajauhetta
2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
256
9
kcal
61
2
Proteiini g
11.5
0.5
Hiilihydraatit g
2.5
0
Rasva g
0
0