Reseptit

Kesakeitto

VALMISTUSOHJE:

Paloittele ja kuori kasvikset. Pane porkkana- ja perunapalat kattilan pohjalle ja isoiksi kukinnoiksi lohkotut kukkakaalipalat päälle. Lisää vesi, murennetut kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja pippurit kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää kahvikerma, makeutusjauhe, herneet ja pinaatinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kevätsipulisilppu ja rasva. Pane kansi päälle, siirrä kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua 10 minuuttia. Nauti hyvän leivän kanssa.

Pakasta aterialta ylijäänyt ruoka välittömästi.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
162
Tuotteet:
annoksia:
4
Ainekset
Porkkanaa
2
Kukkakaali
1
keskikokoista perunaa
8
Vettä
1 l
Kasvisliemikuutiota
2
Laakerinlehteä
2
Kokonaista valkopippuria
10 – 15
Kahvikermaa (rasvaa 12 %)
2 dl
Hermesetas -makeutusjauhetta
2 tl
Vihreitä herneitä
200 g
Pinaatinlehtiä
50 g
Kevätsipulia
3
Margariinia tai voita
25 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5452
681
kcal
1303
142
Proteiini g
49
6
Hiilihydraatit g
155
19
Rasva g
55
7