Reseptit

Sitruunainen jogurttikuivakakku

Valmistusohje:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Voitele ja leivitä jauhoilla leipävuoka (tilavuus noin 1,5 l) tai vuoraa leivinpaperilla.
  3. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, Hermesetas Baking sokerin korvike ja sitruunan kuori. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita hyvin.
    Lisää taikinaan sitruunamehu
    ja jogurtti, sekoita hyvin.
  4. Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta. Paista alatasolla noin 60 minuuttia. Peitä kakku foliolla tai leivinpaperilla, jos kakun pinta tummuu liikaa. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kuin kumoat sen vadille.
  5. Tee lemon curd. Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Purista sitruunoista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, Hermesetas Baking sokerin korvike ja kananmunat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä noin 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää margariini pieninä paloina ja vatkaa hyvin. Anna tahnan jäähtyä.
  6. Lisää jäähtyneen kakun päälle nostellen kreikkalaista jogurttia ja valuta päälle lemon curd -tahnaa. Koristele sitruunankuorella.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
90 min
Kaloreita annoksessa:
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
mietoa oliiviöljyä
2 ½ dl
Hermesetas Baking sokerin korviketta
2 dl
sitruunankuori
1
sitruunanmehu (3 rkl)
½
kananmunaa
3
vehnäjauhoja
4 dl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
½ tl
kreikkalaista jogurttia
2½ dl
LEMON CURD
sitruunaa
2
Hermesetas Baking sokerin korviketta
3 dl
kananmunaa
2
margariinia tai voita
75 g
PÄÄLLE
kreikkalaista jogurttia
2 dl
sitruunankuorta
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
20578
2058
kcal
4907
491
Proteiini g
83
8
Hiilihydraatit g
711
71
Rasva g
344
34