Sitrusneliöt
VALMISTUSOHJE:
Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Voitele kevyesti 28 cm x 18 cm:n kokoinen, syvä vuoka ja vuoraa pohja ja sivut leivinpaperilla.
Sekoita ja vaahdota levite ja Hermesetas Makeutusjauhe hyvin. Siivilöi jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa. Vatkaa munat vähitellen lisäten hieman jauhoja joka kerta. Lisää seokseen loput jauhot sekä sitruunan- ja appelsiininpuolikkaan raastettu kuori ja 2 rkl sekä sitruuna- että appelsiinimehua. Kääntele ainekset kevyesti ja nopeasti yhteen. Levitä seos sitten tasaisesti vuoan pohjalle. Paista 20 minuuttia tai niin kauan, että taikina on noussut hyvin ja se on kullanruskeaa ja kosketettaessa kimmoisaa. Anna jäähtyä.
Kuorrutusta varten vatkaa kerma, Hermesetas Makeutusjauhe ja vähärasvainen levite yhdessä niin, että tuloksena on pehmeä kuorrute. Levitä sokerikakkupohjan päälle, pistele haarukalla ja leikkaa palasiksi. Poista kuori jäljellä olevista sitruunan- ja appelsiininpuolikkaista perunankuorimaveistä käyttäen ja leikkaa kuori ohuiksi nauhoiksi. Kiehauta kattilassa pienen vesimäärän kanssa, valuta, kuivaa ja anna jäähtyä. Viimeistele kunkin kakkupalan koristelu muutamalla sitruunan- ja appelsiininkuoren palalla. Kakku kannattaa syödä samana päivänä.