Sahramiteeleivät
VALMISTUSOHJE:
Murenna hiiva suureen kulhoon. Sulata voi kulhossa, lisää siihen maito ja kaada seos kulhoon hiivan kanssa. Sekoita, kunnes hiiva on jakaantunut tasaisesti. Lisää kreikkalainen jogurtti, sahrami, Hermesetas Baking, suola ja sekoita. Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes kaikki jauhot on lisätty. Vaivaa taikinaa 7 minuuttia, kunnes se on tasainen ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho kostealla pyyhkeellä ja anna taikinan nousta lämpimässä paikassa 40 minuutin ajan. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä. Jaa taikina 13–15 yhtä suureen osaan ja muodosta niistä leipäsiä. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka, piirasvuoka tai vastaava ja ripottele päälle jauhoja. Ravistele ylimääräiset jauhot pois. Laita pyörykät vierekkäin vuokaan, peitä kostealla pyyhkeellä ja anna nousta 30 minuutin ajan. Lämmitä sillä aikaa uuni 225-asteiseksi. Riko muna kulhoon ja vatkaa. Voitele leivät munalla. Paista leipiä uunin keskiosassa 11 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kullankeltaisen värin.