Reseptit

Vuokaleipä

VALMISTUSOHJE:

Sekoita lämmin piimä, hiiva, suola, Hermesetas ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, pyöräyttele taikinapaloja hiukan ja pane ne leipävuokiin. Peitä ja kohta. Voitele leivät vedellä ja ripottele siemensekoitus päälle ja painele se kädellä pintaan kiinni. Pistele leivät haarukalla. Paista 175–200 asteessa noin 25 minuuttia.

Vinkki! Pyöräytä taikina sämpylöiksi, annoksesta tulee 24 sämpylää.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
1617
Tuotteet:
annoksia:
24
Ainekset
Piimää
5 dl
Hiivaa
25 g
Suolaa
1 1/2 tl
Hermesetas Makeutusjauhetta
2 rkl
Sämpyläjauhoja
11 dl
Öljyä
1/2 dl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
13535
563
kcal
3234
135
Proteiini g
120
5
Hiilihydraatit g
472
20
Rasva g
91
4