Reseptit

Parsakaali-kukkakaalisalaatti

VALMISTUSOHJE:

Huuhtele parsakaali ja kukkakaali ja erottele niiden nuput toisistaan. Kaada ne kattilaan, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä, laita kansi päälle ja anna kiehua 2 minuuttia. Siivilöi vesi pois ja anna parsakaalin ja kukkakaalin jäähtyä. Kuutioi punasipuli. Paista kalkkunapekoni paistinpannulla rapeaksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna mantelit karkeiksi paloiksi ja paahda paistinpannulla hiukan kullankeltaisiksi. Kaada kaikki muut ainekset paitsi mantelit kulhoon. Valmista salaattikastike kaatamalla sen ainekset pieneen kulhoon ja sekoita. Kaada salaattikastike salaatin päälle ja sekoita, kunnes salaattikastike on jakaantunut tasaisesti. Ripottele paahdetut mantelit salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
45 min
Kaloreita annoksessa:
313
Tuotteet:
annoksia:
4
Ainekset
Salaatti:
Parsakaali
340 g
Kukkakaali
450 g
Pieni punasipuli
1 (35g)
Kalkkunapekoniviipaletta
8
Fetajuustokuutioita
100 g
Manteleita
40 g
Kastike:
Majoneesia
50 g
Kreikkalaista jogurttia
70 g
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Hermesetas Neste
20 Tippaa
Suolaa
1/4 tl
Hiukan pippuria
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
5263
1316
kcal
1253
313
Proteiini g
61
15
Hiilihydraatit g
29
7
Rasva g
99
25