Resepti

Raparperikakku, jossa marenkikuori

Vastakohdat täydentävät toisiaan myös uunissa: hapan raparperi yhdistyy makeaan marenkikuoreen ja takaa sinulle vastustamattoman makunautinnon.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ylä-/alalämmölle.
  2. Leikkaa kuorittu raparperi noin 2–3 cm:n palasiksi ja aseta palaset sivuun.
  3. Sekoita kakkutaikinan ainekset notkeaksi taikinaksi. Vaahdota tätä varten ensin voi munankeltuaisen ja vaniljasokerin kanssa ja lisää sitten muut ainekset joukkoon.
    Jaa valmis taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm) tasaisesti. Jaa raparperipalaset taikinan päälle ja paista noin 30 minuutin ajan.
  4. Marenkia varten vatkaa munanvalkuainen ja hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi. Lisää Hermesetas Jauhetta vähitellen ja vatkaa kunnes se on liuennut. Jaa marenki kakun päälle ja paista vielä 15–30 minuutin ajan uunissa, kunnes marenki on ruskistunut hieman.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
165
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Taikinaan:
Jauhoja
200 g
Hermesetas Jauhe
12 g
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Voita
120 g
Munankeltuainen
4
Kuorittua raparperia
500 g
Marenkikuoreen:
Munanvalkuainen
4
Hermesetas Jauhe
10 g
Suolaa
1 ripaus
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
8345
695
kcal
1987
165
Proteiini g
35.5
3
Hiilihydraatit g
157
13
Rasva g
126.5
10.5