Sekahedelmäpiiraat
VALMISTUSOHJE:
Siivilöi taikinan jauhot kulhoon, lisää vähärasvainen levite ja nypi kevyesti, kunnes se on jakautunut tasaisesti. Sekoita joukkoon Hermesetas Makeutusjauhe. Sido ainekset yhteen riittävällä määrällä kylmää vettä, jotta taikinasta tulee melko jäykkää. Vaivaa kevyesti jauhotetulla työtasolla. Kääri sitten muovikelmuun ja jäähdytä riittävän kauan. Piiraiden valmistaminen: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina ja ota muotilla 20–24 suurta aaltoreunaista ympyrää ja mahdollisimman monta pienempää ympyrää. Ota pieni tähti osasta pienempien ympyröiden keskustaa, jotta piiraista osan päälle voidaan asettaa taikinatähti ja toisten päälle muotilla otetut tähden reunukset. Vuoraa 20–24 pullavuokaa suuremmilla ympyröillä. Täytä sekahedelmätäytteellä. Aseta päälle pienemmät ympyrät. Voitele taikinan pinta kylmällä vedellä, jotta osat kiinnittyvät yhteen. Paista 12–15 minuuttia kullanruskeiksi. Ripottele päälle Hermesetas Makeutusjauhetta piiraiden ollessa vielä lämpimiä.