Reseptit

Marjapiirakka pullataikinapohjaan

VALMISTUSOHJE:

Kaada lämmin (42°) maito taikinakulhoon. Sekoita kuivahiiva, suola, kardemumma ja Hermesetas-makeutusjauhe maitoon. Jätä jauhoista pari ruokalusikallista taikinan kaulintaan. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää rasvasula ja loput jauhot ja alusta kimmoisa kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele työpöydälle levitetyn leivinpaperiarkin päälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja ripottele ohut kerros jauhoja taikinan päälle. Kauli taikina leivinpaperiarkin kokoiseksi ohueksi levyksi vedä levy leivinpapereineen pellille. Sekoita Hermesetas-makeutusjauhe ja perunajauhot puolisulaneiden marjojen joukkoon ja levitä täyte taikinalevyn päälle pellille. Käännä reunat täytteen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti lämpimänä.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
70 min
Kaloreita annoksessa:
126
Tuotteet:
annoksia:
16
Ainekset
Taikina:
Kevytmaitoa
2 dl
Kuivahiivaa
1 ps (11 g)
Suolaa
1/4 tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Hermesetas Makeutusjauhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
350 g
Voita tai margariinia sulatettuna
50 g
Täyte:
Marjasekoitusta (mustikka, vadelma, mustaherukka, mansikka)
800 g
Hermesetas Makeutusjauhetta
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
8448
528
kcal
2016
126
Proteiini g
56
4
Hiilihydraatit g
319
20
Rasva g
51
3