Reseptit

Purkkisalaatti broilerista ja currykastikkeesta

Tee värikäs kerrossalaatti purkkiin broilerista ja currykastikkeesta: lopputulos ei ainoastaan näytä upealta, vaan se on myös mainio ottaa mukaan.

Valmistusohje:

  1. Kastiketta varten sekoita kaikki kastikeainekset hyvin, mausta suolalla laimentaen tarvittaessa pienellä määrällä vettä ja aseta sivuun.
  2. Esivalmistele salaattiainekset: pese vihannekset ja salaatti. Revi salaatti, leikkaa minipaprikat suikaleiksi, puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa kevätsipulit renkaiksi. Leikkaa kypsä broilerinrinta viipaleiksi.
  3. Kun tuoreet ainekset on esivalmisteltu, alkaa varsinainen valmistus. Yksittäisten ainesosien järjestys on tässä erittäin tärkeä, sillä salaatista voi muuten tulla vetistä.
    Kaada ensin currykastike hyvin suljettavaan lasipurkkiin. Laita sitten ainekset kerroksittain seuraavassa järjestyksessä: kevätsipulit, kikherneet, minipaprikat, broileri, kirsikkatomaatit, roomansalaatti ja viimeiseksi paahdetut siemenet.

    Yleinen sääntö ainesten kerrostamiseen:
    Laita aina ensin kastike purkkiin. Sitten rapeat, kestävät vihannekset. Seuraavaan kerrokseen tulee proteiini (maun mukaan broileri, tonnikala, tofu jne.) ja viimeiseksi herkät vihannekset, salaatti ja paahdetut siemenet.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
10 min
Kaloreita annoksessa:
524
Tuotteet:
annoksia:
1
Ainekset
Salaattiin
Roomansalaatti (pieni)
1
Erivärisiä minipaprikoita
2
Kirsikkatomaatteja
5
Kevätsipulia
1
Kikherneitä tölkistä, valutettuna
65 g
Kypsää broilerinrintaa
75 g
Paahdettuja salaattisiemeniä
1 rkl
Currykastikkeeseen
Jogurttia
40 g
Omenaviinietikkaa
20 ml
Oliiviöljyä
20 ml
Hermesetas Neste
15 tippaa
Sinappia
1 tl
Currya
1 tl
Suolaa
0,5 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
2201
2201
kcal
524
524
Proteiini g
33
33
Hiilihydraatit g
28.5
28.5
Rasva g
29
29