Reseptit

Mantelipikkuleivät suklaan kera

VALMISTUSOHJE:

Riko muna kulhoon ja vatkaa. Lisää voi, Hermesetas Jauhe, vaniljajauhe ja vatkaa. Lisää sen jälkeen mantelijauhot, ruokasooda ja sekoita.

Kaada mantelimaitoa vähän kerrallaan kulhoon samalla vatkaten. Jatka, kunnes kaikki mantelimaito on lisätty. Hienonna suklaa karkeiksi muruiksi ja lisää taikinaan. Peitä kulho talouskelmulla ja anna sen seistä jääkaapissa 20 minuutin ajan. Lämmitä sillä aikaa uuni 175-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pyöritä taikinasta 12 pientä palloa. Laita pallot uunipellille hiukan erilleen toisistaan ja painele ne litteiksi. Paista pikkuleipiä uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kullankeltaisen värin.

Anna pikkuleipien jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
161
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Muna
1
Voita, huoneenlämpöistä
50 g
Hermesetas Jauhetta
5 g
Vaniljajauhetta
1/2 tl
Mantelijauhoja
200g
Ruokasoodaa
1/2 tl
Makeuttamatonta mantelimaitoa
0.6 dl
Tummaa suklaata, 70 %
50 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
8088
647
kcal
1932
161
Proteiini g
48
4
Hiilihydraatit g
48
4
Rasva g
168
14