Reseptit

Limettitorttu

VALMISTUSOHJE:

Laita jauhot, Hermesetas ja voi kulhoon. Nypi jauhot ja rasva nopeasti sormenpäidesi välissä hiutaleiksi. Kääntele rahka joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan 26–28 cm). Kauli taikina ohueksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaa haarukalla. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja paista piirakkapohjaa 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kattilassa maito, Hermesetas, maissitärkkelys ja munankeltuaiset. Anna seoksen kiehahtaa keskilämmöllä ja jatkuvasti hämmentäen. Poista kattila levyltä. Lisää limettimehu ja raastettu kuori, sekoita hyvin. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti seokseen. Kaada täyte piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi lastalla. Jäähdytä 1 tunnin ajan.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
50 min
Kaloreita annoksessa:
149
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Piirakkataikina:
Täysjyväjauhoja tai valkoisia jauhoja
120 g
Hermesetas Makeutusjauhetta
3 rkl
Voita, jäähdytettynä ja pieneksi kuutioituna
60 g
Vähärasvaista rahkaa
100 g
Täyte:
Vähärasvaista maitoa
2 dl
Hermesetas Makeutusjauhetta
8 rkl
Munankeltuaista
20 g
Munankeltuaista
4
Limetin raastettu kuori ja mehu
3
Munanvalkuaista
2
Limettiä
2
Hermesetas Makeutusjauhetta (tai)
4 rkl
Vettä
1 dl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7472
623
kcal
1790
149
Hiilihydraatit g
160
13
Rasva g
96
8