Limettitorttu
VALMISTUSOHJE:
Laita jauhot, Hermesetas ja voi kulhoon. Nypi jauhot ja rasva nopeasti sormenpäidesi välissä hiutaleiksi. Kääntele rahka joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan 26–28 cm). Kauli taikina ohueksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaa haarukalla. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja paista piirakkapohjaa 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kattilassa maito, Hermesetas, maissitärkkelys ja munankeltuaiset. Anna seoksen kiehahtaa keskilämmöllä ja jatkuvasti hämmentäen. Poista kattila levyltä. Lisää limettimehu ja raastettu kuori, sekoita hyvin. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti seokseen. Kaada täyte piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi lastalla. Jäähdytä 1 tunnin ajan.