Reseptit

Kirsikkakakku

VALMISTUSOHJE:

Pohja: Voitele ja korppujauhota tasatai irtopohjainen vuoka. Sekoita kuivat ainekset. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, Hermesetas Makeutusjauhe ja kuuma vesi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen. Siivilöi kuivat ainekset vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 180º noin 20-25 minuuttia. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä. Halkaise pohja kahtia. Sekoita likööri, vesi ja makeutusaine (neste tai jauhe) ja kostuta molemmat kakku levyt.

Täyte: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja makeutusaine vaahdoksi. Sulata liivateet tilkkaan kuumaa vettä, jäähdytä ja sekoita kermavaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kermavaahtoon. Pese kirsikat ja poista kivet. Laita kirsikat pohjan päälle, levitä puolet kermaseoksesta kirsikoiden päälle. Pane kansiosa päälle ja levitä loppu kerma kakun päälle ja sivuille. Koristele rouhitulla suklaalla tai suklaalastuilla.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
100 min
Kaloreita annoksessa:
226
annoksia:
12
Ainekset
Pohja:
Kananmunaa
5
Hermesetas -makeutusjauhetta
2 1/2 dl
Kuumaa vettä
1/4 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
2 1/2 dl
Kaakaojauhetta
3/4 dl
Leivinjauhetta
2 tsk
Kostutus:
Kirsikkalikööriä
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Hermesetas -makeutusjauhetta (tai)
1/4 dl
Hermesetas -makeutusnestettä
1/2 tl
Mellangrädde
4 dl
Gelatinblad
2
Äggvitor
2
Urkärnade körsbär eller andra bär
500 g
Täyte:
Liivatelehteä
2
Kermaa
4 dl
Hermesetas -makeutusjauhetta (tai)
1/4 dl
Hermesetas -makeutusnestettä
1/2 tl
Kananmunan valkuaista
2
Tuoreita happamia kirsikoita
500 g
Koristeluun:
Sokeritonta suklaata
15 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
11340
945
kcal
2712
226
Hiilihydraatit g
192
16
Rasva g
150
13