Reseptit

Hillokeksit

VALMISTUSOHJE:

Nypi jauhot, Hermesetas, vanilja-Hermesetas ja margariini nopeasti yhteen, kunnes seos muistuttaa hienoksi jauhettuja korppujauhoja. Vaivaa taikinaa varovasti mutta vain niin kauan, että ainekset juuri tarttuvat toisiinsa. Laita jääkaappiin 1 tunniksi. Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi. Ota noin 80 tasa- tai aaltoreunaista ympyrää muotilla ja ota puolesta ympyrämäärästä keskustat pois (keksien pohjat ja kannet). Paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 12 minuuttia; keksien pitäisi olla yhä erittäin vaaleita väriltään, ei ruskeita. Kokoa keksit yhteen hillon kera niiden ollessa vielä kuumia.

*Vanilja-Hermesetas-makeutusjauheen valmistaminen:
Aseta halkaistu vaniljatanko ilmatiiviiseen tölkkiin, täytä tölkki Hermesetas Makeutusjauheella. Sulje tiiviisti ja säilytä viikon ajan. Jos käytät vaniljaesanssia (uutetta) tai -maustetta vanilja-Hermesetas-makeutusjauheen sijasta, lisää vastaava määrä Hermesetas-makeutusjauhetta reseptiin.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
45 min
Kaloreita annoksessa:
11
Tuotteet:
annoksia:
40
Ainekset
Valkoisia vehnäjauhoja
300 g
Hermesetas Makeutusjauhetta
12 g
Vanilja-Hermesetas-makeutusjauhetta*
4 g
Kylmää margariinia, pieninä paloina
200 g
Sokeritonta vadelma- tai aprikoosihilloa
200 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
11172
279
kcal
2678
66
Proteiini g
30
1
Hiilihydraatit g
272
7
Rasva g
162
4