Reseptit

Makea popcorn (ja muunteluvinkkejä)

Makeaa popcornia mukavaan elokuvailtaan kotona: tehty itse kattilassa kookosöljyssä ja lisänä hasselpähkinätahnaa, maapähkinävoita tai sveitsiläistä suklaata.

Valmistusohje:

  1. Laita kookosöljy ja kolme "testimaissinjyvää" suureen kattilaan, aseta kansi päälle ja anna kattilan olla keskilämmöllä, kunnes kaikki kolme jyvää ovat poksahtaneet – silloin lämpötila on täydellinen.
  2. Ota kolme poksahtanutta maissinjyvää pois kattilasta. Laita popcorn-maissinjyvät kattilaan (kaikkien jyvien tulisi koskettaa kattilan pohjaan), aseta kansi päälle ja odota, kunnes pauke loppuu ja kaikki jyvät ovat poksahtaneet. Kaada valmiit popcornit heti kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Valmista sillä välin kuorrute.
  3. Sulata sitä varten kookosöljy alhaisella lämmöllä. Sekoita hasselpähkinätahna, Hermesetas Jauhe ja kaneli joukkoon. Kaada seos popcornien päälle ja sekoita hyvin.

    Vinkki: Itse tehtyjä popcorneja on helppo muunnella monin tavoin: muuntele vain kuorrutetta! Maistuisivatko esimerkiksi suolaisenmakeat maapähkinävoi-popcornit? Korvaa tällöin vain hasselpähkinätahna maapähkinävoilla ja lisää kanelin sijaan ripaus suolaa – ja ripottele halutessasi vielä hakattuja maapähkinöitä valmiiden popcornien päälle. Myös suklainen versio on helppo toteuttaa käyttämällä kuorrutteessa hieman sveitsiläistä suklaata. Kannattaa kokeilla!
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
15 min
Kaloreita annoksessa:
120
Tuotteet:
annoksia:
4
Ainekset
Popcorneihin
Popcorn-maissinjyviä
50 g (sekä 3 "testimaissinjyvää")
Neitsytkookosöljyä
1 rkl
Päälle
Neitsytkookosöljyä
1 rkl
Hasselpähkinätahnaa
1 tl (valinnainen)
Hermesetas Jauhe
1 rkl
Kanelia
1 tl
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
2024
506
kcal
482
120
Proteiini g
7.5
2
Hiilihydraatit g
35
9
Rasva g
34.5
8.5