Reseptit

Aprikoosi-viinimarjaterriini

VALMISTUSOHJE:

Kiehauta tuoreet ja kuivatut aprikoosit appelsiinimehussa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Soseuta hienoksi sekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita agar-agar-jauhe veteen, sekoita Hermesetas mukaan ja kaada soseen joukkoon. Kiehauta seos vielä sitä samalla hämmentäen ja anna kiehua 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, yhdistä tuorejuusto seokseen varovasti ja sekoita nopeasti kreemiksi. Sekoita viinimarjat joukkoon ja kaada seos rengas- tai terriinivuokaan. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Aseta juuri ennen tarjoilua nopeasti erittäin kuumaan veteen, kumoa terriini lautaselle ja leikkaa viipaleiksi. Koristele makusi mukaan hedelmillä ja marjoilla.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
70 min
Kaloreita annoksessa:
86
Tuotteet:
annoksia:
8
Ainekset
Aprikooseja
600 g
Kuivattuja aprikooseja
25 g
Appelsiinimehua
1 dl
Agar-Agar-jauhetta
2 pussia
Vettä
1 rkl
Hermesetas Makeutusjauhetta
7 rkl
Tuorejuustoa
250 g
Punaviinimarjoja
100 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
2981
361
kcal
687
86
Hiilihydraatit g
127
16
Rasva g
2
0