
Kirsikkakakku
Kirsikkakakku VALMISTUSOHJE: Pohja: Voitele ja korppujauhota tasatai irtopohjainen vuoka. Sekoita kuivat ainekset. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, Hermesetas Makeutusjauhe ja kuuma vesi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen. Siivilöi kuivat ainekset vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 180º noin 20-25 minuuttia. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä. Halkaise pohja […]

Manteli-porkkanakakku
Manteli-porkkanakakku VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperiirtopohjavuokaan (ø 23 cm /1,5 l). Voitele vuoka ja leivitä pohja ja reunat mantelirouheellatai -jauheella. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vispaa toisessa kulhossa keltuaiset ja Hermesetas -makeutusjauhe vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita porkkanaraaste, limen kuoriraaste ja -mehu keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelirouhe, vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. […]

Inkiväärileipä
Inkiväärileipä – Mjuk VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 1 kg:n leipävuoan pohja ja reunat. Sulata margariini ja siirappi varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon Hermesetas Makeutusjauhe, siivilöidyt jauhot, inkivääri ja kaneli sekä vatkattu muna. Lämmitä maitoa hieman, lisää ruokasooda ja sekoita sitten pääseokseen. Kun seos on tasaista, kaada se vuorattuun leipävuokaan ja […]

Omenastruudeli
Omenastruudeli VALMISTUSOHJE: Sekoita taikinan ainekset notkeaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Täytettä varten kuori omenat, paloittele ne ja poista siemenkodat. Raasta omenat raastimella. Yhdistä raaste heti sitruunamehun ja sitruunankuoren kanssa. Lisää Hermesetas, kaneli ja viinirypäleet, sekoita. Kauli taikina jauhotetulla alustalla suureksi, erittäin ohueksi suorakulmioksi. Aseta liinan päälle. Jaa täyte taikinalle, jätä noin 3 cm […]

Pähkinäinen omena-puolukkapiirakka
Pähkinäinen omena-puolukkapiirakka VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele pyöreä kakkumuotti (mielellään irrotettavalla reunuksella, läpimitaltaan n. 22 cm). Sekoita sula margariini ja Hermesetas. Erottele munankeltuainen valkuaisesta. Lisää vatkatut munankeltuaiset yksi kerrallaan, sekä lopuksi maito. Lisää jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe), murskatut saksanpähkinät ja lopuksi puolukat. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä varovaisesti seokseen. Kaada taikina muottiin. Kuori […]

Juustokakku
Juustokakku VALMISTUSOHJE: Sekoita jauhot ja mausteet. Raasta kuoritut porkkanat (n. 3–4 kpl) hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munien rakenne kuohkeaksi. Lisää Hermesetas Makeutusjauhe ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää. Lisää jauhoseos, porkkanraaste ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun esim. sydämen muotoiseen vuokaan, jonka olet leivittänyt mantelirouheella. Kypsennä kakku […]

Banaanikakku
Banaanikakku VALMISTUSOHJE: Noin 24 x 8 cm:n kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan. Raaputa vaniljatangon siemenet ja sekoita ne voihin ja puoleen määrään Hermesetas -kidemakeuttajaa. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja toinen puoli Hermesetas -kidemakeuttajaa määrästä. Yhdistäkulhojen sisältö ja sekoita hyvin. Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää ne seokseen ja sekoita hyvin. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita pähkinöiden kanssa […]

Kesäinen marja-vaniljatäytekakku
Kesäinen marja-vaniljatäytekakku VALMISTUSOHJE: Taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota ø 22-24 cm:n tasapohjainen vuoka. Erota kananmunankeltuaiset ja-valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja Hermesetas vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, lisää ne sekä valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle. Vaniljakiisseli: Mittaa […]

Kasviskaalilaat
Kasviskaalilaat VALMISTUSOHJE: Leikkaa kaali neljään osaan, poista kova kanta ja paloittele lohkot. Pane kaalipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna täydellä lämmöllä silloin tällöin sekoittaen kunnes vesi on haihtunut kattilasta, kaalipalat ovat hiukan läpikuultavia ja saaneet ruskeaa väriä. Silppua pestyt ja kuoritut kasvikset ja paista silppu öljyssä pehmeäksi. Kaada puolet kaalipaloista uunivuokaan, levitä täytesilppu ja loput kaalipalat […]

Itämainen appelsiinisalaatti
Itämainen appelsiinisalaatti VALMISTUSOHJE: Kuori ja paloittele appelsiinit. Sekoita keskenään appelsiininkukkatee, Hermesetas Makeutusneste, kaneli, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, ja pirskottele tämä seos appelsiinin paloille. Laita tunniksi jääkaappiin. Leikkaa tamarindit siivuiksi, pistaasit pieniksi paloiksi, halkaise granaattiomena ja koverra sen siemenet irti. Levitä appelsiinien päälle. Koristele salaatti mintunlehdillä.