Reseptit

Pähkinäinen omena-puolukkapiirakka

VALMISTUSOHJE:

Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

Voitele pyöreä kakkumuotti (mielellään irrotettavalla reunuksella, läpimitaltaan n. 22 cm). Sekoita sula margariini ja Hermesetas. Erottele munankeltuainen valkuaisesta. Lisää vatkatut munankeltuaiset yksi kerrallaan, sekä lopuksi maito. Lisää jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe), murskatut saksanpähkinät ja lopuksi puolukat. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja käännä varovaisesti seokseen. Kaada taikina muottiin. Kuori ja viipaloi omenat (poista siemenet). Asettele omenanpalat taikinaan. Paista piirakka uunin alaosassa n 50-60 min. Anna seistä hiukan ennen kuin irrotat piirakkamuotin. Koristele saksanpähkinöillä ja tarvittaessa makeutusjauheella

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
80 min
Kaloreita annoksessa:
216
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Margariinia
125 g
Hermesetas Makeutusjauhetta
3 1/2 dl
Kananmunaa
3
Maitoa
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Saksanpähkinöitä (säästä muutama koristeluun)
50 g
Tuoreita tai pakastettuja puolukoita
2 dl
Hapanta omenaa, mielellään punaisia
2 - 3
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
9040
904
kcal
2160
216
Hiilihydraatit g
150
15
Rasva g