Reseptit

Omenastruudeli

VALMISTUSOHJE:

Sekoita taikinan ainekset notkeaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Täytettä varten kuori omenat, paloittele ne ja poista siemenkodat. Raasta omenat raastimella. Yhdistä raaste heti sitruunamehun ja sitruunankuoren kanssa. Lisää Hermesetas, kaneli ja viinirypäleet, sekoita. Kauli taikina jauhotetulla alustalla suureksi, erittäin ohueksi suorakulmioksi. Aseta liinan päälle. Jaa täyte taikinalle, jätä noin 3 cm yhdestä reunasta tyhjäksi. Käännä se täytteen päälle. Rullaa liinan avulla rullaksi. Aseta struudeli leivinpaperilla päällystetylle pellille ja voitele nestemäisellä margariinilla. Paista esilämmitetyssä uunissa 220 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
80 min
Kaloreita annoksessa:
140
annoksia:
12
Ainekset
Lehtitaikina:
Hiivaleipäjauhoja
150 g
Nestemäistä margariinia
30 g
Kananmuna
1
Suolaa
1 hyppysellinen
Vettä
1/2 dl
Hermesetas Makeutusjauhetta
1 tasainen rkl
Täyte:
Omenoita
1 kg
Sitruunan mehu ja raastettu kuori
1
Hermesetas Makeutusjauhetta (tai)
5 tasaista rkl
Hermesetas Makeutusnestettä
1 1/2 tl
Kanelia
1 tl
Viinirypäleitä
80 g
Nestemäistä margariinia tai voita
10 g
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
7020
585
kcal
1680
140
Hiilihydraatit g
Rasva g