Reseptit

Manteli-porkkanakakku

VALMISTUSOHJE:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperiirtopohjavuokaan (ø 23 cm /1,5 l).
Voitele vuoka ja leivitä pohja ja reunat mantelirouheellatai -jauheella. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vispaa toisessa kulhossa keltuaiset ja Hermesetas -makeutusjauhe vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita porkkanaraaste, limen kuoriraaste ja -mehu keltuaisvaahtoon. Yhdistä mantelirouhe, vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Pyöräytä valkuaisvaahto kevyesti nostellen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen vuoasta irrottamista.

Yleistä tietoa
Valmistusaika:
75 min
Kaloreita annoksessa:
163
Tuotteet:
annoksia:
10
Ainekset
Vuokaan:
Margariinia tai voita
10 g
Mantelirouhetta tai -jauhetta
1/2 dl
Kakkuun:
Kananmunaa
6
Hermesetas -makeutusjauhetta
4 dl
porkkana -raastetta
250 g
limen raastettu kuori
1
Mantelirouhetta
2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Leivinjauhetta
1 tl