Search

Aika: 30 – 60 min

Marsipaanikiekot

Marsipaanikiekot VALMISTUSOHJE: Kiehauta 2 kupillista vettä, lisää mantelit, keitä 1/2 min. Valuta ja kuori mantelit. Kuivaa ne paperipyyhkeillä. Jauha mantelit kerran tai mielellään kahdesti. Sekoita ne kulhossa Hermesetas Makeutusjauheen kanssa. Vatkaa munanvalkuaiset kevyesti. Sekoita mantelit ja makeutusjauhe vähän kerrallaan joukkoon. Sopiva määrä riippuu munanvalkuaisten koosta. Muotoile marsipaanista tasainen rulla ja leikkaa se noin 10 palaksi. […]

Lue lisää

Suklaafondant ja suklaavaahtoa

Suklaafondant ja suklaavaahtoa VALMISTUSOHJE: Suklaafondant: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa Hermesetas Baking ja munanvalkuaiset, yhdistä siivilöityjen vehnäjauhojen kanssa. Yhdistä seokset ja kaada taikina muffinivuokiin. Paista noin 8 minuuttia 180 asteessa. Vaahto: Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita munankeltuaiset ja Hermesetas Baking keskenään. Vatkaa kerma kevyesti. Yhdistä munaseos ja sulatettu suklaa, kääntele seos varovasti kerman kanssa. Aseta vaahto […]

Lue lisää

Suklaakeksit

Suklaakeksit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Pehmennä vähärasvainen levite, lisää sitten Hermesetas-makeutusjauhe ja vatkaa, kunnes vaahto on kevyttä ja ilmavaa. Lisää muna vähitellen, vatkaa hyvin joka lisäyksen jälkeen. Kaada joukkoon siivilöidyt jauhot ja kaakao, sekoita sitten mukaan maissihiutaleet. Seos on melko jäykkää, joten ole varovainen maissihiutaleita sekoittaessasi, jotta ne eivät murskaannu liikaa. Laita jälkiruokalusikalliset seosta […]

Lue lisää

Englantilainen Suklaavanukas

Englantilainen Suklaavanukas VALMISTUSOHJE: Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä teflonkattilassa liedellä tai mikrossa alhaisella teholla. Vatkaa munankeltuaiset, Hermesetas, vaniljatangon raaputettu sisus ja vesi kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa, mantelijauhe ja korppujauhot. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina vanukasvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita vuoat astiaan, jossa on […]

Lue lisää

Lämmin sitruuna-kanasalaatti

Lämmin sitruuna-kanasalaatti VALMISTUSOHJE: Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu sekoituskulhoon. Silppua siemenettömäksi putsattu chili ja sekoita silppu, Hermesetas ja mausteet sitruunakuoriraaste-mehuseokseen. Pane pihvit kulhoon, sekoita ja anna maustua 30–60 minuuttia huoneenlämmössä. Sekoita kastikkeen aineet. Levitä salaattimix ja melonipallot lautasille ja pirskottele kastike päälle. Paista tai pariloi broileripihvit kypsiksi, paloittele ja nosta palat salaatin päälle. […]

Lue lisää

Vuokaleipä

Vuokaleipä VALMISTUSOHJE: Sekoita lämmin piimä, hiiva, suola, Hermesetas ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, pyöräyttele taikinapaloja hiukan ja pane ne leipävuokiin. Peitä ja kohta. Voitele leivät vedellä ja ripottele siemensekoitus päälle ja painele se kädellä […]

Lue lisää

Påskkakor

Pääsiäiskeksit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Vatkaa margariinia ja Hermesetas Makeutusjauhetta yhdessä, kunnes vaahto on kevyttä ja kuohkeaa. Vatkaa joukkoon lähes koko kananmuna (jätä hieman käytettäväksi myöhemmin voiteluun) yhdessä sitruunankuoren kanssa. Lisää sitten jauhot, suola ja ruokasooda. Sekoita lopuksi joukkoon viinimarjat ja hedelmänkuoret, jotta taikinasta tulee pehmeää mutta ei tahmeaa. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle […]

Lue lisää

Marjatrifle

Marjatrifle VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 190 asteeseen ja vuoraa 6 leivosvuokaa paperivuoilla. Vatkaa margariini ja Hermesetas Makeutusjauhe keskenään. Lisää kananmuna ja hieman jauhoja, sekoita. Siivilöi loput jauhot ja leivinjauhe yhdessä, kääntele ne seokseen. Jaa leivosvuokiin ja paista 15 minuuttia, kunnes leivokset ovat ruskeita ja hyvin kohonneita. Anna jäähtyä. Kaada munankeltuaiset, Hermesetas Makeutusjauhe ja maissijauho kulhoon, vatkaa […]

Lue lisää

Sekahedelmäpiiraat

Sekahedelmäpiiraat VALMISTUSOHJE: Siivilöi taikinan jauhot kulhoon, lisää vähärasvainen levite ja nypi kevyesti, kunnes se on jakautunut tasaisesti. Sekoita joukkoon Hermesetas Makeutusjauhe. Sido ainekset yhteen riittävällä määrällä kylmää vettä, jotta taikinasta tulee melko jäykkää. Vaivaa kevyesti jauhotetulla työtasolla. Kääri sitten muovikelmuun ja jäähdytä riittävän kauan. Piiraiden valmistaminen: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina ja ota muotilla […]

Lue lisää

Marjapiirakka pullataikinapohjaan

Marjapiirakka pullataikinapohjaan VALMISTUSOHJE: Kaada lämmin (42°) maito taikinakulhoon. Sekoita kuivahiiva, suola, kardemumma ja Hermesetas-makeutusjauhe maitoon. Jätä jauhoista pari ruokalusikallista taikinan kaulintaan. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää rasvasula ja loput jauhot ja alusta kimmoisa kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele työpöydälle levitetyn leivinpaperiarkin päälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja […]

Lue lisää