Search

Aika: 0 – 30 min

Vietnamilainen pomelosalaatti

Vietnamilainen pomelosalaatti VALMISTUSOHJE: Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa valkokaali pieniksi paloiksi. Kuori pomelo, poista sen valkoinen osa ja kuutioi hedelmäliha sopiviksi paloiksi. Halkaise granaattiomena ja raaputa sen siemenet ulos. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Kaada kaikki ainekset suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa ja kaada […]

Lue lisää

Mustikka-timjamiskonssit

Mustikka-timjamiskonssit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 200 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille. Vatkaa kananmuna, piimä ja sitruunankuori. Sekoita jauhot, makeutusjauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Nypi voi sormenpäillä nopeasti jauhoseokseen, kunnes kappaleet ovat herneen kokoisia. Kaada kananmuna-piimäseos joukkoon ja sekoita lyhyesti puulusikalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Taikinaa ei saa käsitellä liian pitkään, jotta voi pysyy kylmänä […]

Lue lisää

Unikko-sitruunavohvelit

Unikko-sitruunavohvelit VALMISTUSOHJE: Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa erittäin hienoksi jauhoksi. Kaada täysjyväspelttijauhot, leivinjauhe, Hermesetas Baking ja sitruunan raastettu kuori kulhoon. Vatkaa kananmunat, mantelimaito, jogurtti, sitruunamehu ja juokseva kookosöljy. Kaada nestemäiset ainesosat jauhojen sekaan ja sekoita taikinaksi. Sekoita unikot joukkoon. Voitele vohvelirauta kevyesti kookosöljyllä, kuumenna ja paista vohvelit yksitellen. Halutessasi lisää kermavaahtoa vohveleiden päälle. Koristele mantelilastuilla ja mustikoilla, tarjoile […]

Lue lisää

Ananasunelma

Ananasunelma VALMISTUSOHJE: Kuori ananas ja poista sen kova keskiosa. Leikkaa hedelmäliha paloiksi ja soseuta hedelmämehun kanssa. Makeuta Hermesetas-makeutusaineella. Sekoita piimä joukkoon. Tarjoile välittömästi.

Lue lisää

Rusinapitko rahka-öljytaikinasta

Rusinapitko rahka-öljytaikinasta VALMISTUSOHJE: Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Valuta hyvin. Voit hieman taputella niitä kuiviksi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille. Kaada kaikki ainesosat sekoituskulhoon ja sekoita monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla notkeaksi taikinaksi. Alusta rusinat joukkoon. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta osasta noin 40 cm pitkä […]

Lue lisää

Hirssipuuro, jossa vadelmia ja kurpitsansiemeniä

Hirssipuuro, jossa vadelmia ja kurpitsansiemeniä VALMISTUSOHJE: Huuhdo hirssi kuuman veden alla. Kaada hirssi, mantelimaito, vesi, Hermesetas Makeutusneste ja kaneli kattilaan, kiehauta. Anna turvota pienellä lämmöllä kannen alla noin 5 minuutin ajan. Sekoita maapähkinävoi joukkoon. Jaa puuro kulhoihin ja ripottele päälle vadelmia ja kurpitsansiemeniä. Tarjoile lämpimänä. Vinkki: hirssijauhojen sijasta voit käyttää myös kauraa

Lue lisää

Greippi-vadelmapirtelö

Greippi-vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Painele vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmasose, greippimehu, Hermesetas ja kivennäisvesi keskenään. Lisää jääkuutiot. Aseta piparmintun lehtiä lasien reunoille. Pirtelöt kannattaa nauttia korkeista laseista paksuilla pilleillä.

Lue lisää

Hedelmäkompotti

Hedelmäkompotti VALMISTUSOHJE: Poista hedelmistä kivet ja kuori ne, poista hedelmäkodat ja pilko mielesi mukaisesti. Kiehauta kaikki muut ainekset samalla hämmentäen. Kaada hedelmät nesteen joukkoon ja keitä samalla hämmentäen, kunnes hedelmät ovat pehmenneet mutta eivät vielä hajonneet. Kaada vielä kuumana lasipurkkeihin ja sulje hyvin.

Lue lisää

Browniet

Browniet VALMISTUSOHJE: Neliönmuotoiseen voideltuun vuokaan (20 x 20 cm). Noin 50 palaa à 2 x 2 cm. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Laita voi keskikokoiseen kasariin, lisää siihen karkeaksi rouhittu suklaa ja sulata ne keskilämmöllä. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää vatkatut munat hitaasti suklaaseokseen ja sekoita. Lisää loputkin ainekset ja sekoita kaikki hyvin. Valuta seos hyvin […]

Lue lisää

Panna cotta

Panna cotta VALMISTUSOHJE: Pehmitä liivatelehti kylmässä vedessä. Mittaa kuohukerma, maito ja halkaistu vaniljatangon puolikas kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 5 minuuttia. Poista vaniljatangon palaset. Lisää hyvin valutettu liivatelehti, Hermesetas –makautusjauhe tai Hermesetas makeutusnestettä, viini ja mascarpone kuumaan liemeen hyvin sekoittaen. Kaada seos kahteen lasiin tai jälkiruoka-astiaan. Jäähdytä jääkaapissa kolmesta tunnista seuraavaan päivään. […]

Lue lisää