Reseptit

Mehukas kirsikka-pähkinäkakku

Miellyttäisikö mehukas kakku, jossa on hasselpähkinöitä, kirsikoita ja suklaata? Hermesetaksen ansiosta herkku on kevyttä, kaneli antaa oikean aromin.

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ylä-/alalämmöllä. Hakkaa tumma suklaa pieneksi ja aseta sivuun. Siivilöi kirsikat. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) hyvin.
  2. Vatkaa voi, Hermesetas Jauhe ja kananmunat yleiskoneessa vaahdoksi. Sekoita spelttijauho, jauhetut hasselpähkinät, kaneli, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa ja lisää seos sitten voi-kananmunaseokseen. Sekoita lopuksi hakattu suklaa ja puolet valutetuista kirsikoista taikinaan.
  3. Levitä esivalmisteltu taikina tasaisesti irtopohjavuokaan, jaa loput valutetut kirsikat kakulle ja paista kakkua uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen jäähdytysritilällä.
Yleistä tietoa
Valmistusaika:
60 min
Kaloreita annoksessa:
250
Tuotteet:
annoksia:
12
Ainekset
Voita
125 g
Hermesetas Jauhe
15 g
Kananmunia (koko L)
3 kpl
Spelttijauhoa
100 g
Jauhettuja hasselpähkinöitä
100 g
Kanelia
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1/2 tl
Suolaa
1 ripaus
Tummaa suklaata (väh. 70 % kaakaota)
100 g
Kirsikoita
1 lasi (valutettu paino 350 g)
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
12625
1052
kcal
3006
250
Proteiini g
55
4.5
Hiilihydraatit g
217.5
18
Rasva g
213
18