Mehukas kirsikka-pähkinäkakku
Miellyttäisikö mehukas kakku, jossa on hasselpähkinöitä, kirsikoita ja suklaata? Hermesetaksen ansiosta herkku on kevyttä, kaneli antaa oikean aromin.
Valmistusohje:
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen ylä-/alalämmöllä. Hakkaa tumma suklaa pieneksi ja aseta sivuun. Siivilöi kirsikat. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) hyvin.
- Vatkaa voi, Hermesetas Jauhe ja kananmunat yleiskoneessa vaahdoksi. Sekoita spelttijauho, jauhetut hasselpähkinät, kaneli, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa ja lisää seos sitten voi-kananmunaseokseen. Sekoita lopuksi hakattu suklaa ja puolet valutetuista kirsikoista taikinaan.
- Levitä esivalmisteltu taikina tasaisesti irtopohjavuokaan, jaa loput valutetut kirsikat kakulle ja paista kakkua uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen jäähdytysritilällä.
Yleistä tietoa
Ainekset
Voita
125 g
Hermesetas Jauhe
15 g
Kananmunia (koko L)
3 kpl
Spelttijauhoa
100 g
Jauhettuja hasselpähkinöitä
100 g
Kanelia
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1/2 tl
Suolaa
1 ripaus
Tummaa suklaata (väh. 70 % kaakaota)
100 g
Kirsikoita
1 lasi (valutettu paino 350 g)
Ravintoarvot
Resepti:
Annos:
kJ
12625
1052
kcal
3006
250
Proteiini g
55
4.5
Hiilihydraatit g
217.5
18
Rasva g
213
18