
Vietnamilainen pomelosalaatti
Vietnamilainen pomelosalaatti VALMISTUSOHJE: Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa valkokaali pieniksi paloiksi. Kuori pomelo, poista sen valkoinen osa ja kuutioi hedelmäliha sopiviksi paloiksi. Halkaise granaattiomena ja raaputa sen siemenet ulos. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Kaada kaikki ainekset suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa ja kaada […]

Macaroon-Leivokset
Macaroon-Leivokset VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 180°C asteiseksi. Mittaa mantelijauhe, kookoshiutaleet ja makeutus -jauhe kulhoon. Vatkaa valkuaiset kevyesti. Sekoita valkuaisvaahto manteli-kookosseokseen veden kanssa vuorotellen, kunnes seos on melko sileää ja jäykkää. Leivinpaperoi uunipelti. Lusikoi taikina 12 keoksi leivinpaperin päälle ja paina manteli jokaisen keon päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes seos on kiinteä ja saanut hivenen […]

Marsipaanikiekot
Marsipaanikiekot VALMISTUSOHJE: Kiehauta 2 kupillista vettä, lisää mantelit, keitä 1/2 min. Valuta ja kuori mantelit. Kuivaa ne paperipyyhkeillä. Jauha mantelit kerran tai mielellään kahdesti. Sekoita ne kulhossa Hermesetas Makeutusjauheen kanssa. Vatkaa munanvalkuaiset kevyesti. Sekoita mantelit ja makeutusjauhe vähän kerrallaan joukkoon. Sopiva määrä riippuu munanvalkuaisten koosta. Muotoile marsipaanista tasainen rulla ja leikkaa se noin 10 palaksi. […]

Suklaakeksit
Suklaakeksit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Pehmennä vähärasvainen levite, lisää sitten Hermesetas-makeutusjauhe ja vatkaa, kunnes vaahto on kevyttä ja ilmavaa. Lisää muna vähitellen, vatkaa hyvin joka lisäyksen jälkeen. Kaada joukkoon siivilöidyt jauhot ja kaakao, sekoita sitten mukaan maissihiutaleet. Seos on melko jäykkää, joten ole varovainen maissihiutaleita sekoittaessasi, jotta ne eivät murskaannu liikaa. Laita jälkiruokalusikalliset seosta […]

Sekahedelmäpiiraat
Sekahedelmäpiiraat VALMISTUSOHJE: Siivilöi taikinan jauhot kulhoon, lisää vähärasvainen levite ja nypi kevyesti, kunnes se on jakautunut tasaisesti. Sekoita joukkoon Hermesetas Makeutusjauhe. Sido ainekset yhteen riittävällä määrällä kylmää vettä, jotta taikinasta tulee melko jäykkää. Vaivaa kevyesti jauhotetulla työtasolla. Kääri sitten muovikelmuun ja jäähdytä riittävän kauan. Piiraiden valmistaminen: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina ja ota muotilla […]

Kasviskaalilaat
Kasviskaalilaat VALMISTUSOHJE: Leikkaa kaali neljään osaan, poista kova kanta ja paloittele lohkot. Pane kaalipalat ja vesi kattilaan. Kuumenna täydellä lämmöllä silloin tällöin sekoittaen kunnes vesi on haihtunut kattilasta, kaalipalat ovat hiukan läpikuultavia ja saaneet ruskeaa väriä. Silppua pestyt ja kuoritut kasvikset ja paista silppu öljyssä pehmeäksi. Kaada puolet kaalipaloista uunivuokaan, levitä täytesilppu ja loput kaalipalat […]

Jouluglögi
Jouluglögi VALMISTUSOHJE: Laita mausteet lasiin ja kaada päälle 1 dl vodkaa tai akvaviittia. Peitä lasi ja anna maustua 24 tuntia, jonka jälkeen mausteet siivilöidään pois. Lämmitä punaviiniä hitaasti kattilassa rusinoiden, mantelilastujen ja Hermesetas-makeutusjauheen kanssa. Lisää lopuksi maustettu viina.

Itämainen appelsiinisalaatti
Itämainen appelsiinisalaatti VALMISTUSOHJE: Kuori ja paloittele appelsiinit. Sekoita keskenään appelsiininkukkatee, Hermesetas Makeutusneste, kaneli, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, ja pirskottele tämä seos appelsiinin paloille. Laita tunniksi jääkaappiin. Leikkaa tamarindit siivuiksi, pistaasit pieniksi paloiksi, halkaise granaattiomena ja koverra sen siemenet irti. Levitä appelsiinien päälle. Koristele salaatti mintunlehdillä.

Kookosmakronit
Kookosmakronit VALMISTUSOHJE: Murskaa maissihiutaleita hieman käsin. Sekoita maissihiutaleet, kookoshiutaleet, Hermesetas Makeutusjauhe ja karvasmanteliaromi keskenään. Lisää munanvalkuaiset ja piimä. Sekoita aineksia hyvin, kunnes seoksesta tulee kiinteä ja kostea. Muotoile käsin tai lusikalla pieniä, soikionmuotoisia palloja. Paista esilämmitetyssä uunissa 150 asteessa 15 minuuttia.