
Kostutettu sitruunakakku
Kostutettu sitruunakakku VALMISTUSOHJE: Noin 23 x 8 cm:n kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan. Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää Hermesetas Baking ja vaahdota seos. Lisää yksi muna kerrallaan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa. Lisää seokseen 2 sitruunan raastettu kuori. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Voitele kakkuvuoka ja kaada seos siihen. Paista uunissa 180 asteessa 50-60 minuuttia. Anna kakun […]

Sahramiteeleivät
Sahramiteeleivät VALMISTUSOHJE: Murenna hiiva suureen kulhoon. Sulata voi kulhossa, lisää siihen maito ja kaada seos kulhoon hiivan kanssa. Sekoita, kunnes hiiva on jakaantunut tasaisesti. Lisää kreikkalainen jogurtti, sahrami, Hermesetas Baking, suola ja sekoita. Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes kaikki jauhot on lisätty. Vaivaa taikinaa 7 minuuttia, kunnes se on tasainen ja irtoaa kulhon […]

Suklaakakku suklaaganachella
Suklaakakku suklaaganachella VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 175 °C (tavallinen uuni, ei kiertoilmauuni). Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (21 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Riko kananmunat kulhoon, lisää Hermesetas Makeutusjauhe / Hermesetas Baking vatkaa. Sulata voi, lisää kananmunaseos ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Toisessa kulhossa siivilöidään vehnäjauhot kaakaojauheen, leivinjauheen ja vaniljajauheen kanssa. Lisää hiukan jauhoseosta kananmunaseokseen, sekoita, lisää hiukan maitoa […]

Vietnamilainen pomelosalaatti
Vietnamilainen pomelosalaatti VALMISTUSOHJE: Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa valkokaali pieniksi paloiksi. Kuori pomelo, poista sen valkoinen osa ja kuutioi hedelmäliha sopiviksi paloiksi. Halkaise granaattiomena ja raaputa sen siemenet ulos. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Kaada kaikki ainekset suureen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa ja kaada […]

Mustikka-timjamiskonssit
Mustikka-timjamiskonssit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 200 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille. Vatkaa kananmuna, piimä ja sitruunankuori. Sekoita jauhot, makeutusjauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Nypi voi sormenpäillä nopeasti jauhoseokseen, kunnes kappaleet ovat herneen kokoisia. Kaada kananmuna-piimäseos joukkoon ja sekoita lyhyesti puulusikalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Taikinaa ei saa käsitellä liian pitkään, jotta voi pysyy kylmänä […]

Unikko-sitruunavohvelit
Unikko-sitruunavohvelit VALMISTUSOHJE: Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa erittäin hienoksi jauhoksi. Kaada täysjyväspelttijauhot, leivinjauhe, Hermesetas Baking ja sitruunan raastettu kuori kulhoon. Vatkaa kananmunat, mantelimaito, jogurtti, sitruunamehu ja juokseva kookosöljy. Kaada nestemäiset ainesosat jauhojen sekaan ja sekoita taikinaksi. Sekoita unikot joukkoon. Voitele vohvelirauta kevyesti kookosöljyllä, kuumenna ja paista vohvelit yksitellen. Halutessasi lisää kermavaahtoa vohveleiden päälle. Koristele mantelilastuilla ja mustikoilla, tarjoile […]

Rusinapitko rahka-öljytaikinasta
Rusinapitko rahka-öljytaikinasta VALMISTUSOHJE: Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Valuta hyvin. Voit hieman taputella niitä kuiviksi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille. Kaada kaikki ainesosat sekoituskulhoon ja sekoita monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla notkeaksi taikinaksi. Alusta rusinat joukkoon. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta osasta noin 40 cm pitkä […]

Hirssipuuro, jossa vadelmia ja kurpitsansiemeniä
Hirssipuuro, jossa vadelmia ja kurpitsansiemeniä VALMISTUSOHJE: Huuhdo hirssi kuuman veden alla. Kaada hirssi, mantelimaito, vesi, Hermesetas Makeutusneste ja kaneli kattilaan, kiehauta. Anna turvota pienellä lämmöllä kannen alla noin 5 minuutin ajan. Sekoita maapähkinävoi joukkoon. Jaa puuro kulhoihin ja ripottele päälle vadelmia ja kurpitsansiemeniä. Tarjoile lämpimänä. Vinkki: hirssijauhojen sijasta voit käyttää myös kauraa

Hedelmäkompotti
Hedelmäkompotti VALMISTUSOHJE: Poista hedelmistä kivet ja kuori ne, poista hedelmäkodat ja pilko mielesi mukaisesti. Kiehauta kaikki muut ainekset samalla hämmentäen. Kaada hedelmät nesteen joukkoon ja keitä samalla hämmentäen, kunnes hedelmät ovat pehmenneet mutta eivät vielä hajonneet. Kaada vielä kuumana lasipurkkeihin ja sulje hyvin.

Ranskalainen omenapiirakka
Ranskalainen omenapiirakka VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 190°C asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, Hermesetas Makeutusjauhe tai Hermesetas Makeutusneste ja keltuainen vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot parissa kolmessa erässä vaahtoon yhdessä veden kanssa niin että taikinasta tulee pehmeää mutta ei tahmeaa. Painele taikina ø 23 cm:n vuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Asettele ohuiksi viipaleiksi leikatut omenat vuokaan kerroksittain, […]