Search

Kausi: Koko vuoden

Vuokaleipä

Vuokaleipä VALMISTUSOHJE: Sekoita lämmin piimä, hiiva, suola, Hermesetas ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, pyöräyttele taikinapaloja hiukan ja pane ne leipävuokiin. Peitä ja kohta. Voitele leivät vedellä ja ripottele siemensekoitus päälle ja painele se kädellä […]

Lue lisää

Vadelmapirtelö

Vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Soseuta kaikki ainekset yhdessä. Tarjoile kylmänä.

Lue lisää

Marjasohjo

Marjasohjo VALMISTUSOHJE: Pyöräytä kaikki aineet monitoimikoneessa sohjoksi. Kauho laseihin. Tarjoa välittömästi.

Lue lisää

Banaanivaahto

Banaanivaahto VALMISTUSOHJE: Kuori banaanit ja pilko reiluiksi paloiksi, lisää sitruunamehu. Murskaa hedelmät haarukalla niin, etteivät ne muutu nestemäisiksi. Sekoita rahka ja Hermesetas joukkoon. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Liivatteiden liuotus: Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa. Laita kevyesti puristetut liivatelehdet keittokauhaan ja aseta se kuumaan vesihauteeseen. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat liuonneet. Sekoita liivate banaanikreemin […]

Lue lisää

Katkarapu-avokado salaatti

Katkarapu-avokado salaatti VALMISTUSOHJE: Käytä majoneesiin huoneenlämpöisiä aineksia. Mittaa keltuainen, sinappi, Hermesetas Makeutusjauhe ja viinietikka kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää ranskankerma ja sekoita tomaattipyree, suolaa ja pippuria joukkoon. Anna maustua 2 tunnista seuraavaan päivään. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi punasipuli ja pane viipaleet kasariin. Lisää viinietikka ja vesi ja keitä 3–5 minuuttia […]

Lue lisää

Omenastruudeli

Omenastruudeli VALMISTUSOHJE: Sekoita taikinan ainekset notkeaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Täytettä varten kuori omenat, paloittele ne ja poista siemenkodat. Raasta omenat raastimella. Yhdistä raaste heti sitruunamehun ja sitruunankuoren kanssa. Lisää Hermesetas, kaneli ja viinirypäleet, sekoita. Kauli taikina jauhotetulla alustalla suureksi, erittäin ohueksi suorakulmioksi. Aseta liinan päälle. Jaa täyte taikinalle, jätä noin 3 cm […]

Lue lisää

Banaanikakku

Banaanikakku VALMISTUSOHJE: Noin 24 x 8 cm:n kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan. Raaputa vaniljatangon siemenet ja sekoita ne voihin ja puoleen määrään Hermesetas -kidemakeuttajaa. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja toinen puoli Hermesetas -kidemakeuttajaa määrästä. Yhdistäkulhojen sisältö ja sekoita hyvin. Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää ne seokseen ja sekoita hyvin. Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita pähkinöiden kanssa […]

Lue lisää

Sitrusneliöt

Sitrusneliöt VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Voitele kevyesti 28 cm x 18 cm:n kokoinen, syvä vuoka ja vuoraa pohja ja sivut leivinpaperilla. Sekoita ja vaahdota levite ja Hermesetas Makeutusjauhe hyvin. Siivilöi jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa. Vatkaa munat vähitellen lisäten hieman jauhoja joka kerta. Lisää seokseen loput jauhot sekä sitruunan- ja appelsiininpuolikkaan raastettu kuori ja 2 […]

Lue lisää

Vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuustosalaatti VALMISTUSOHJE: Mittaa mustaherukat, Hermesetas Makeutusjauhe ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutamia kertoja. Jäähdytä. Yhdistä salaattisekoitus, halkaistut kirsikkatomaatit, suikaloidut aurinkotomaatit, oliiviöljy, limestä puristettu mehu, Hermesetas Makeutusjauhe, suola ja pippuri. Sekoita salaatti hyvin. Kuutioi leivänpaahtimessa paahdetut leipäviipaleet. Annostele salaatti lautasille, ripottele leipäkuutiot päälle ja jaa viipaloitu vuohenjuusto annoksien päälle. Annostele mustaherukkahillo juustoviipaleiden […]

Lue lisää

Maalaisskonssit

Maalaisskonssit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon, lisää vähärasvainen levite ja nypi, kunnes se on jakautunut tasaisesti. Sekoita joukkoon sulttaanirusinat ja Hermesetas-makeutusjauhe. Sido ainekset yhteen jogurtilla ja riittävällä määrällä maitoa, jotta taikinasta tulee pehmeä mutta ei tahmea. Kaada taikina jauhotetulle pinnalle, vaivaa sitä hieman ja kauli se sitten hieman yli […]

Lue lisää