
Hapanimelä broileri
Hapanimelä broileri VALMISTUSOHJE: Sekoita yhteen 8 ensimmäistä ainesta ja anna maustua. Lämmitä öljy suuressa wok-pannussa ja paista broilerin suikaleita 2–3 minuuttia. Lisää vihannekset ja sekoita muutama minuutti. Lisää maustunut kastike ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon Hermesetas.

Suklaakeksit
Suklaakeksit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Pehmennä vähärasvainen levite, lisää sitten Hermesetas-makeutusjauhe ja vatkaa, kunnes vaahto on kevyttä ja ilmavaa. Lisää muna vähitellen, vatkaa hyvin joka lisäyksen jälkeen. Kaada joukkoon siivilöidyt jauhot ja kaakao, sekoita sitten mukaan maissihiutaleet. Seos on melko jäykkää, joten ole varovainen maissihiutaleita sekoittaessasi, jotta ne eivät murskaannu liikaa. Laita jälkiruokalusikalliset seosta […]

Lämmin sitruuna-kanasalaatti
Lämmin sitruuna-kanasalaatti VALMISTUSOHJE: Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu sekoituskulhoon. Silppua siemenettömäksi putsattu chili ja sekoita silppu, Hermesetas ja mausteet sitruunakuoriraaste-mehuseokseen. Pane pihvit kulhoon, sekoita ja anna maustua 30–60 minuuttia huoneenlämmössä. Sekoita kastikkeen aineet. Levitä salaattimix ja melonipallot lautasille ja pirskottele kastike päälle. Paista tai pariloi broileripihvit kypsiksi, paloittele ja nosta palat salaatin päälle. […]

Pistaasi-mustikkakeksit
Pistaasi-mustikkakeksit kakor VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vuoraa kaksi uuninpeltiä leivinpaperilla. Vaahdota voi, Hermesetas Makeutusjauhe ja vaniljasokeri sähkövatkaimella ilmavaksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Jaa taikina n. 12 osaan, laita palat uuninpelleille ja painele taikinapalat hieman litteämmiksi. Paista uunissa n. 20 min kunnes keksit saavat […]

Maapähkinävoipirtelö
Maapähkinävoipirtelö VALMISTUSOHJE: Sekoita vaniljajäätelö yhteen maapähkinävoin, maidon ja Hermesetaksen kanssa. Lisää lopuksi puoli litraa kuohukermaa. Puoli litraa kuohukermaa vaahdotetaan ja käytetään koristeluun.

Englantilainen Suklaavanukas
Englantilainen Suklaavanukas VALMISTUSOHJE: Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä teflonkattilassa liedellä tai mikrossa alhaisella teholla. Vatkaa munankeltuaiset, Hermesetas, vaniljatangon raaputettu sisus ja vesi kuohkeaksi. Lisää sulatettu suklaa, mantelijauhe ja korppujauhot. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan kevyesti nostellen. Kaada taikina vanukasvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita vuoat astiaan, jossa on […]

Lohileipä mätikastikkeen kera
Lohileipä mätikastikkeen kera VALMISTUSOHJE: Pane lohifilee lautaselle. Sekoita merisuola, Hermesetas-makeutusjauhe sekä pippuri ja levitä seos lohifileen pinnalle. Ripottele tillisilppu päälle ja peitä lautanen kelmulla. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Poista lohifileen pinnalta tillisilput ja maustejäämät ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Mittaa mätikastikkeen aineet kulhoon ja sekoita huolettomasti. Annostele puolet kastikkeesta leipien päälle, aseta lohiviipaleet leiville […]

Vuokaleipä
Vuokaleipä VALMISTUSOHJE: Sekoita lämmin piimä, hiiva, suola, Hermesetas ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti pari minuuttia, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, pyöräyttele taikinapaloja hiukan ja pane ne leipävuokiin. Peitä ja kohta. Voitele leivät vedellä ja ripottele siemensekoitus päälle ja painele se kädellä […]

Vadelmapirtelö
Vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Soseuta kaikki ainekset yhdessä. Tarjoile kylmänä.

Marjasohjo
Marjasohjo VALMISTUSOHJE: Pyöräytä kaikki aineet monitoimikoneessa sohjoksi. Kauho laseihin. Tarjoa välittömästi.