
Hedelmäkompotti
Hedelmäkompotti VALMISTUSOHJE: Poista hedelmistä kivet ja kuori ne, poista hedelmäkodat ja pilko mielesi mukaisesti. Kiehauta kaikki muut ainekset samalla hämmentäen. Kaada hedelmät nesteen joukkoon ja keitä samalla hämmentäen, kunnes hedelmät ovat pehmenneet mutta eivät vielä hajonneet. Kaada vielä kuumana lasipurkkeihin ja sulje hyvin.

Mansikka-banaanijäätelö
Mansikka-banaanijäätelö VALMISTUSOHJE: Soseuta mansikat, banaani ja appelsiinimehu. Sekoita jogurtin kanssa. Makeuta Hermesetas-makeutusaineella. Kaada jäätelökoneeseen.

Smoothiet
Smoothiet VALMISTUSOHJE: Sekoita kaikki ainekset. Tarjoile lasista ja koristele mintulla.

Hapanimelä broileri
Hapanimelä broileri VALMISTUSOHJE: Sekoita yhteen 8 ensimmäistä ainesta ja anna maustua. Lämmitä öljy suuressa wok-pannussa ja paista broilerin suikaleita 2–3 minuuttia. Lisää vihannekset ja sekoita muutama minuutti. Lisää maustunut kastike ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon Hermesetas.

Greippi-vadelmapirtelö
Greippi-vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Painele vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmasose, greippimehu, Hermesetas ja kivennäisvesi keskenään. Lisää jääkuutiot. Aseta piparmintun lehtiä lasien reunoille. Pirtelöt kannattaa nauttia korkeista laseista paksuilla pilleillä.

Aprikoosikohokas
Aprikoosikohokas VALMISTUSOHJE: Laita aprikoosit ja appelsiininkuori kattilaan, jossa on 450 ml vettä, ja hauduta hedelmiä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Laita sillä välin liivatejauhe pieneen kulhoon, kaada appelsiinimehu päälle ja anna turvota. Kun hedelmät ovat pehmenneet, lisää turvonnut liivatejauhe ja hämmennä, kunnes se on liuennut. Soseuta sitten hedelmät ja sekoita joukkoon […]

Aprikoosi-viinimarjaterriini
Aprikoosi-viinimarjaterriini VALMISTUSOHJE: Kiehauta tuoreet ja kuivatut aprikoosit appelsiinimehussa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Soseuta hienoksi sekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita agar-agar-jauhe veteen, sekoita Hermesetas mukaan ja kaada soseen joukkoon. Kiehauta seos vielä sitä samalla hämmentäen ja anna kiehua 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, yhdistä tuorejuusto seokseen varovasti ja sekoita nopeasti kreemiksi. […]

Juustokakku
Juustokakku VALMISTUSOHJE: Sekoita jauhot ja mausteet. Raasta kuoritut porkkanat (n. 3–4 kpl) hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munien rakenne kuohkeaksi. Lisää Hermesetas Makeutusjauhe ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää. Lisää jauhoseos, porkkanraaste ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun esim. sydämen muotoiseen vuokaan, jonka olet leivittänyt mantelirouheella. Kypsennä kakku […]

Sitrusneliöt
Sitrusneliöt VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Voitele kevyesti 28 cm x 18 cm:n kokoinen, syvä vuoka ja vuoraa pohja ja sivut leivinpaperilla. Sekoita ja vaahdota levite ja Hermesetas Makeutusjauhe hyvin. Siivilöi jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa. Vatkaa munat vähitellen lisäten hieman jauhoja joka kerta. Lisää seokseen loput jauhot sekä sitruunan- ja appelsiininpuolikkaan raastettu kuori ja 2 […]

Limettitorttu
Limettitorttu VALMISTUSOHJE: Laita jauhot, Hermesetas ja voi kulhoon. Nypi jauhot ja rasva nopeasti sormenpäidesi välissä hiutaleiksi. Kääntele rahka joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan 26–28 cm). Kauli taikina ohueksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaa haarukalla. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja paista piirakkapohjaa 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kattilassa […]