Search

Kausi: Kesä

Greippi-vadelmapirtelö

Greippi-vadelmapirtelö VALMISTUSOHJE: Painele vadelmat siivilän läpi. Sekoita vadelmasose, greippimehu, Hermesetas ja kivennäisvesi keskenään. Lisää jääkuutiot. Aseta piparmintun lehtiä lasien reunoille. Pirtelöt kannattaa nauttia korkeista laseista paksuilla pilleillä.

Lue lisää

Hedelmäkompotti

Hedelmäkompotti VALMISTUSOHJE: Poista hedelmistä kivet ja kuori ne, poista hedelmäkodat ja pilko mielesi mukaisesti. Kiehauta kaikki muut ainekset samalla hämmentäen. Kaada hedelmät nesteen joukkoon ja keitä samalla hämmentäen, kunnes hedelmät ovat pehmenneet mutta eivät vielä hajonneet. Kaada vielä kuumana lasipurkkeihin ja sulje hyvin.

Lue lisää

Ranskalainen omenapiirakka

Ranskalainen omenapiirakka VALMISTUSOHJE: Lämmitä uuni 190°C asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini, Hermesetas  Makeutusjauhe tai Hermesetas Makeutusneste ja keltuainen vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot parissa kolmessa erässä vaahtoon yhdessä veden kanssa niin että taikinasta tulee pehmeää mutta ei tahmeaa. Painele taikina ø 23 cm:n vuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Asettele ohuiksi viipaleiksi leikatut omenat vuokaan kerroksittain, […]

Lue lisää

Mansikkahillo

Mansikkahillo VALMISTUSOHJE: Kaada 45 ml (3 rkl) appelsiinimehua pieneen kulhoon ja ripottele liivatejauhe sen päälle. Anna turvota sillä välin kun mansikat kiehahtavat. Poista mansikoista kannat, kaada lopun appelsiinimehun kanssa kattilaan ja murskaa kevyesti. Keitä mansikoita pienellä lämmöllä 3–4 minuuttia, niin että ne pehmenevät hieman. Ota kattila pois liedeltä, sekoita turvonnut liivate joukkoon ja sekoita edelleen […]

Lue lisää

Juustokakku

Juustokakku VALMISTUSOHJE: Sekoita jauhot ja mausteet. Raasta kuoritut porkkanat (n. 3–4 kpl) hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munien rakenne kuohkeaksi. Lisää Hermesetas Makeutusjauhe ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää. Lisää jauhoseos, porkkanraaste ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun esim. sydämen muotoiseen vuokaan, jonka olet leivittänyt mantelirouheella. Kypsennä kakku […]

Lue lisää

Sitrusneliöt

Sitrusneliöt VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Voitele kevyesti 28 cm x 18 cm:n kokoinen, syvä vuoka ja vuoraa pohja ja sivut leivinpaperilla. Sekoita ja vaahdota levite ja Hermesetas Makeutusjauhe hyvin. Siivilöi jauhot yhdessä leivinjauheen kanssa. Vatkaa munat vähitellen lisäten hieman jauhoja joka kerta. Lisää seokseen loput jauhot sekä sitruunan- ja appelsiininpuolikkaan raastettu kuori ja 2 […]

Lue lisää

Limettitorttu

Limettitorttu VALMISTUSOHJE: Laita jauhot, Hermesetas ja voi kulhoon. Nypi jauhot ja rasva nopeasti sormenpäidesi välissä hiutaleiksi. Kääntele rahka joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan 26–28 cm). Kauli taikina ohueksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaa haarukalla. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja paista piirakkapohjaa 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kattilassa […]

Lue lisää

Vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuustosalaatti VALMISTUSOHJE: Mittaa mustaherukat, Hermesetas Makeutusjauhe ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutamia kertoja. Jäähdytä. Yhdistä salaattisekoitus, halkaistut kirsikkatomaatit, suikaloidut aurinkotomaatit, oliiviöljy, limestä puristettu mehu, Hermesetas Makeutusjauhe, suola ja pippuri. Sekoita salaatti hyvin. Kuutioi leivänpaahtimessa paahdetut leipäviipaleet. Annostele salaatti lautasille, ripottele leipäkuutiot päälle ja jaa viipaloitu vuohenjuusto annoksien päälle. Annostele mustaherukkahillo juustoviipaleiden […]

Lue lisää

Vitamiinicocktail

Vitamiinicocktail VALMISTUSOHJE: Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainekset, vettä ja jääkuutioita lukuun ottamatta. Lisää vesi ja jääkuutiot, sekoita vielä lyhyesti ja kaada heti laseihin. Todella raikasta!

Lue lisää

Kesäinen marja-vaniljatäytekakku

Kesäinen marja-vaniljatäytekakku VALMISTUSOHJE: Taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota ø 22-24 cm:n tasapohjainen vuoka. Erota kananmunankeltuaiset ja-valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja Hermesetas vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, lisää ne sekä valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle. Vaniljakiisseli: Mittaa […]

Lue lisää