Search

Kausi: Kesä

Sahramiteeleivät

Sahramiteeleivät VALMISTUSOHJE: Murenna hiiva suureen kulhoon. Sulata voi kulhossa, lisää siihen maito ja kaada seos kulhoon hiivan kanssa. Sekoita, kunnes hiiva on jakaantunut tasaisesti. Lisää kreikkalainen jogurtti, sahrami, Hermesetas Baking, suola ja sekoita. Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes kaikki jauhot on lisätty. Vaivaa taikinaa 7 minuuttia, kunnes se on tasainen ja irtoaa kulhon […]

Lue lisää

Soijamarinoidut kanavartaat

Soijamarinoidut kanavartaat VALMISTUSOHJE: Raasta inkivääri raastinraudalla. Kaada kulhoon ja lisää soija, riisiviinietikka ja Hermesetas Makeutusneste. Purista valkosipuli kulhoon ja sekoita. Suikaloi kanan sisäfileet ja kasta marinadissa. Laita kansi kulhon päälle tai peitä se talouskelmulla ja anna sen seistä jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Laita kanafileet vartaisiin ja paista niitä pannulla runsaassa öljyssä ja korkeassa lämmössä. Kääntele […]

Lue lisää

Suklaakakku suklaaganachella

Suklaakakku suklaaganachella VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 175 °C (tavallinen uuni, ei kiertoilmauuni). Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (21 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Riko kananmunat kulhoon, lisää Hermesetas Makeutusjauhe / Hermesetas Baking vatkaa. Sulata voi, lisää kananmunaseos ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Toisessa kulhossa siivilöidään vehnäjauhot kaakaojauheen, leivinjauheen ja vaniljajauheen kanssa. Lisää hiukan jauhoseosta kananmunaseokseen, sekoita, lisää hiukan maitoa […]

Lue lisää

Mustikka-timjamiskonssit

Mustikka-timjamiskonssit VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 200 asteeseen ylä-/alalämmölle. Aseta leivinpaperi uunipellille. Vatkaa kananmuna, piimä ja sitruunankuori. Sekoita jauhot, makeutusjauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Nypi voi sormenpäillä nopeasti jauhoseokseen, kunnes kappaleet ovat herneen kokoisia. Kaada kananmuna-piimäseos joukkoon ja sekoita lyhyesti puulusikalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti. Taikinaa ei saa käsitellä liian pitkään, jotta voi pysyy kylmänä […]

Lue lisää

Unikko-sitruunavohvelit

Unikko-sitruunavohvelit VALMISTUSOHJE: Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa erittäin hienoksi jauhoksi. Kaada täysjyväspelttijauhot, leivinjauhe, Hermesetas Baking ja sitruunan raastettu kuori kulhoon. Vatkaa kananmunat, mantelimaito, jogurtti, sitruunamehu ja juokseva kookosöljy. Kaada nestemäiset ainesosat jauhojen sekaan ja sekoita taikinaksi. Sekoita unikot joukkoon. Voitele vohvelirauta kevyesti kookosöljyllä, kuumenna ja paista vohvelit yksitellen. Halutessasi lisää kermavaahtoa vohveleiden päälle. Koristele mantelilastuilla ja mustikoilla, tarjoile […]

Lue lisää

Sekamarjatorttu

Sekamarjatorttu VALMISTUSOHJE: Kaada jauhot kulhoon ja nypi margariinin kanssa muruseokseksi. Lisää Hermesetas Makeutusjauhe ja sekoita ainekset, ennen kuin lisäät munankeltuaisen ja riittävästi vettä (2–3 rkl) kiinteän taikinan valmistamiseksi. Kauli ja vuoraa taikinalla 20 cm:n jauhotettu piirakkavuoka. Jäähdytä 30 minuutin ajan. Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Kaada mansikat ja vadelmat tehosekoittimeen ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi siemenet pois […]

Lue lisää

Mansikkavaahto

Mansikkavaahto VALMISTUSOHJE: Varaa 1 suuri mansikka koristelua varten. Soseuta muut mansikat ja sekoita mukaan Hermesetas Makeutusjauhe ja raastettu appelsiininkuori. Ripottele pienessä kulhossa liivatejauhe appelsiinimehun päälle ja liuota rakeettomaksi nesteeksi joko mikroaaltouunissa tai kattilassa lämpimän veden päällä. Sekoita liivate mansikkasoseeseen ja odota, kunnes se alkaa hyytyä. Vispaa kerma ja vatkaa munanvalkuaiset erikseen. Kääntele ne varovaisesti ja […]

Lue lisää

Lämmin vadelmapiirakka

Lämmin vadelmapiirakka VALMISTUSOHJE: Kuumenna uuni 200º. Kauli taikina ohueksi levyksi. Vuoraa vuoka taikinalevyllä, myös reunat. Pistele pohja haarukalla. Kaada marjat vuokaan. Sekoita liemen ainekset hyvin vatkaten ja kaada seos marjojen päälle. Paista 30–35 minuuttia, kunnes liemi on kunnolla hyytynyt. Nauti lämpimänä tai kylmänä.

Lue lisää

Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti VALMISTUSOHJE: Leikkaa kuoritut hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita ne kulhossa (säästä muutama pala koristeluun). Mausta Hermesetasilla mikäli haluat hedelmien olevan makeampia. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus irti ja sekoita se jogurttiin. Mausta Hermesetasilla. Tarjoa hedelmäsalaatti jälkiruokakulhoista, lisää vanilja créme ja koristele hedelmä-viipaleilla.

Lue lisää

Mansikkakeitto suurimosydänten kera

Mansikkakeitto suurimosydänten kera VALMISTUSOHJE: Kiehauta maito yhdessä Hermesetaksen, sitruunamehun ja raastetun sitruunankuoren kanssa kattilassa. Sekoita samalla, kun vähitellen lisäät mannasuurimot. Keitä alhaisella lämmöllä viisi minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä ennen kuin lisäät tuorejuuston. Huuhtele pelti kylmällä vedellä ja levitä lastalla seos 1 cm:n paksuiseksi kerrokseksi pellille. Laita sivuun jäähtymään ja jähmettymään. Pese […]

Lue lisää