Search

Kausi: Kesä

Sokeroimaton luonnollinen omenasose – kanelinmakuinen

Sokeroimaton luonnollinen omenasose – kanelinmakuinen VALMISTUSOHJE: Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Keitä kaikkia ainesosia yhdessä kattilassa kannen alla kymmenen minuutin ajan, välillä hämmentäen. Kun omenanpalat ovat keittyneet kokoon, soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi omenasoseeksi. Poista kanelitangot omenoiden soseuttamisen ajaksi. Lisää sitten kanelitangot seokseen antamaan lisää kanelin makua. Resepti on säilöntäaineeton, mutta jos haluat pidemmän säilyvyysajan, […]

Lue lisää

Vadelmamuffinit

Vadelmamuffinit VALMISTUSOHJE: Vaahdota muna, Hermesetas ja pehmeä voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää vaahdotettuun seokseen vuorotellen jauho-leivinjauheseosta ja maitoa. Taikinan on oltava niin juoksevaa, että sitä on helppo täyttää vuokiin. Lisää lopuksi jäiset marjat, niin ne eivät värjää taikinaa eivätkä mene rikki. Asettele paperivuoat muffinipellille ja täytä vuoat valmiilla taikinalla jättäen hieman kohoamisvaraa. Paista […]

Lue lisää

Vadelmasuukot

Vadelmasuukot VALMISTUSOHJE: Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Vatkaa vähärasvainen levite ja Hermesetas-makeutusjauhe yhdessä. Vatkaa mukaan vähitellen kananmuna, siivilöi sitten joukkoon jauhot ja leivinjauhe, lisää muutama tippa manteliesanssia ja riittävästi maitoa, jotta seoksesta tulee jäykkä. Ota kostutetuin käsin pieniä määriä seosta ja kierittele palloiksi. Aseta voidelluille uunipelleille. Painele hieman tasaiseksi haarukan piikeillä. Pidä myös haarukan piikit kostutettuina. […]

Lue lisää